- hirdetés -

A fotóeszközök kavalkádja mellett, régi sztorikat, történeteket, szakmai tanácsokat is megosztottak egymással a fotóbörze résztvevői.

A börzét a Nicolás Muller Fotóművészeti Műhely rendezte április 12-én a művelődési házban, Török Zsolttól, fotográfustól, a fotóművészeti műhely tagjától megtudtuk, semmi különlegeset nem akartak, csak annyit, hogy a környéken élő fotósok, érdeklődők asztalokra kipakolják portékáikat: új és régi fotós eszközeiket, gépeiket, nem használt dolgaikat, régi szakkönyveiket, bármit, ami a fotózáshoz valahogyan köthető. A régi fényképezőgépek mellett világítástechnikai eszközök, állványok, táskák és egyéb „kényelmi” dolgok is voltak. Ezeket meg lehetett nézegetni, elcserélni, adni-venni.

Mindenkinek volt valami története (Fotó: Püspöki Zsolt)
Mindenkinek volt valami sztorija, története (Fotó: Püspöki Zsolt)

– Közben mindig előkerült egy régi emlék, szakmai kérdés, amely az eszközhöz köthető, régi történetek, sztorik. Beindult a beszélgetés. Tapasztalatokat lehetett szerezni, tanácsokat kérni és kapni a mai kütyükről, egy-egy speciális eszközről. Eltöltöttünk pár olyan órát, amikor kizárólag a hobbinkról szólt minden. Új embereket ismertünk meg, régi kollégákkal, szakmabeliekkel találkoztunk. Kiderült, hogy Orosházán egyre több a fotós, egyre többen foglalkoznak újra az analóg fotózással, kísérletezgetnek régi eszközökkel. Igazi kuriózum volt egy régi és ritka fényképezőgép, amely a világháborút is megjárta. Sokáig nézegettük a géppel készült fotókat. Hihetetlen élesség, kontraszt, nagyon szép és érdekesek voltak a háborúban készült képek – sorolta a börze érdekességeit Török Zsolt.

A szervezők a tervek szerint a jövőben is tartanak fotóbörzét, mert igény van rá. Sokan utaztak a rendezvényre a környező városokból is. Megtudtuk, az orosházi mintájára a csabai fotóklub is rendez hasonló összejövetelt a közeljövőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.