- hirdetés -

Rendelkezésre áll a költségvetésben a kórházi adósságállomány konszolidációjára félretett 60 milliárd forint – ezt csütörtök délután jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint ismert, jelentősek a változások az egészségügyben. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár tájékoztatása szerint az új egészségügyi rend célja, a hatékonyabb és takarékosabb működés. Fontos kormányzati cél az is, hogy a hazai fekvőbeteg-ellátó rendszer minőségi, magas színvonalú, az ország minden pontján azonos hozzáférési eséllyel elérhető betegellátást nyújtson mindenki számára – emelte ki az államtitkár.

Az átalakítás része az orvosi életpályamodell bevezetése, valamint az adósságkonszolidáció. A kórházi szektor hozzávetőleg 90 milliárd körüli adósságállományt halmozott fel, az adósságkonszolidációs folyamat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinációjával valósul meg.

– Az Orosházi Kórházat is érinti az adósságkonszolidáció, ez mindenképpen nagy segítséget jelent a működésünk során. Azt még pontosan nem tudni, hogy intézményünk mekkora állami forráshoz jut – tudtuk meg dr. Duray Gergőtől. Az Orosházi Kórház főigazgatója az OrosCafét arról tájékoztatta, hogy folyamatosan tárgyalnak a kórházi beszállítókkal, és egyeztetik a részükre fennálló kórházi tartozásállományt, ebben nyújt segítséget mostantól az ÁEEK.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.