- hirdetés -

A megyei selejtező 3. fordulóját tartották április 8-án a Magyar Kupában. A Rákóczi Vasas a Pusztaföldvár és a Végegyháza kiverése után a Mezőhegyest fogadta az OMTK-ULE műfüvén. Küzdelmes mérkőzésen tizenegyesrúgások döntöttek az MSE javára.

Rákóczi Vasas SE – Mezőhegyesi SE 4 – 5 (1 – 1) (büntetőkkel)

Magyar Kupa megyei selejtező labdarúgó mérkőzés, Orosháza, 100 néző.
V.: Barta T. (Juhász L., Belanda Zs.)

Rákóczi Vasas: Lévai – Debreceni, Németh, Ludányi, Boros B .-  Vili(Simon L.46.perc), Szabó Á.(Asztalos 84.perc), Mazán(Vincze A.72.perc), Kánya(Simon R.72.perc) – Buza, Tasi.
Edző: Polyák László.

Mezőhegyes: Szabó A. – Kovács R.(Dócza G.46.perc), Mátó, Karancsi N., Dajcs,-  Kormányos(Nagy Sz.46.perc), Kovács Z., Szabó Á., Ács L.  –  Szlovák, Boros Á.
Edző: Mákos Árpád.

A várakozással ellentétben a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, gyorsan megszerezték a vezetést.
A 2. percben Szlovák jobb oldali beadását Kormányos fejelt öt méterről a hálóba, 0-1.
A 12. percben Buza vezette a kapusra a labdát majd ütköztek, a hazai közönség büntetőt követelt, a játékvezető „továbbot” intett.
A 20. percben Buza tekert kapura, Szabó elvetődve védett, nem úgy mint egy perccel később.
A 21. percben egy bal oldali beadást a hosszú oldalon helyezkedő Buza átvette, majd 10 méterről helyezte a labdát a hálóba, 1-1.
A 30. percben a meccs helyzete maradt ki. Buza balról belőtt labdáját Tasi két lépésről perdítette fölé.
A 38. percben a zöld mezben futballozó „Hegyes” is kihagyott egy nagy helyzetet. Kormányos vihette kapura a labdát, lövése azonban mellé szállt.

ggg
A zöldmezes mezőhegyesi csapat kezdte jobban az első és a második játékrészt is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészt – már villanyfényben – ismét a vendégek kezdték jobban. Több távoli lövéssel veszélyeztettek Borosék. A trénerek cserékkel próbálták frissíteni csapatukat, de újabb gól továbbra sem született.

A félidő derekán mindkét csapat beletörődött a döntetlenbe és a tizenegyesekre bízta a döntést.

A lefújás után, a lelátón a Rákócziért szorító Jova Leventét, a Ferencváros kapusát kértük egy rövid értékelésre: – Először vagyok itt, mióta megépült ez a csodálatos műfüves komplexum. Büszke vagyok, hogy Orosháza is rendelkezik most már ilyen sportlétesítménnyel. Színvonalas mérkőzést vívott a két csapat, helyzetek akadtak itt is, ott is. Véleményem szerint jobban játszott a Rákóczi, a tizenegyesrúgásoknál viszont már bármi lehet – nyilatkozta.

És valóban, itt már az esélyek egyenlők. A Rákóczi kezdte a rúgásokat. Tasi a kapufára rúgta, majd Ács a kapu közepébe, így 1-2.
A második körben Buza belőtte, csakúgy,mint Szabó Á.,ismét a vendégeknél az előny, 2-3.
A harmadik sorozatban Asztalos is, Kovács Z.is  értékesítette a büntetőt, az állás 3-4.
A negyedik rúgók, Simon L. és Nagy Sz. belőtték, így 4-5 az állás.
Az ötödik orosházi lövő, Boros Bálint a kapusba lőtte a labdát, így az utolsó, hegyesi rúgást már nem kellett végrehajtani, továbbjutott a Mezőhegyes.

Polyák László: – Szerencsétlenül alakult a mérkőzés. A gyorsan bekapott gól után több lehetőségünk volt fordítani, de a helyzetek kimaradtak. A 11-es rúgásoknál nem volt szerencsénk, Tasi büntetőjénél a labda a kapufáról kifelé pattant, Lévai kapus viszont többször közel állt a hárításhoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.