- hirdetés -

A belterületi közutak felújítását 80 közmunkás végzi városszerte. Csütörtökön Gyopároson, a Barátság utcán dolgoztak.

Mint korábban megírtuk, öt programelemben 310 közfoglalkoztatott kezdte meg a munkát Orosházán március elsejével. A Start munkaprogramra a város minden eddiginél több központi forrást, 361 millió 695 ezer forintot kapott, az önerő mértéke 33 millió forint.

A belterületi közutak felújítása program keretében 80 közmunkás dolgozik egészen 2016. február 29-ig városszerte. Egyik feladatuk – ami jelenlegi is folyik – a padkázás, melynek során a télen felhízott (sótól, sártól) útpadkákat visszanyesik az eredeti állapotukra. Ezt 40 km útszakasz hosszon végzik.

Padkáznak a Barátság utcán (Fotó: Rajki Judit)
Csütörtökön Gyopároson, a Barátság utcán dolgoztak (Fotó: Rajki Judit)

– Áprilistól járdaépítés szerepel a programban, melynek keretében Orosháza közigazgatási területein lévő meghibásodott, balesetveszélyes járdafelületeket felbontják, majd újrabetonozzák 8 kilométer hosszon (1m széles, 10cm vastag, a kapubejáróban vasalva), valamint a forgalmat zavaró növényzetet is eltávolítják. A járdafelületek felújításának célja a baleset-megelőzés és az esztétikus megjelenés biztosítása – emelte ki Mák Szabolcs.

A közfoglalkoztatási koordinátor elmondta, a közmunkások a későbbiekben, a belvízelvezetés program keretében 18 km zárt és a 35 km nyílt csapadékvíz-elvezető rendszer karbantartásáról is gondoskodnak, illetve tervezik 700 folyóméter új szikkasztóárok nyitását is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.