- hirdetés -

De mit akarhatnak az oroszok? Hogyan akarja országukat befolyásolni a többi nagyhatalom, és hogyan akarják ők maguk befolyásolni a világ többi részét? És miért az olaj ára az, amivel a legnagyobb nyomást lehet gyakorolni egy országra?

Aki figyelemmel végighallgatta Kovács Gábor előadását, egy kicsit más perspektívából láthatta a „világnak folyását”. Az egykori táncsicsista, bankár, üzletember, műgyűjtő és filantróp a Vinculum Szabadegyetem legutóbbi rendezvénye előadója volt március 12-én a gimnázium aulájában. A Gimnázium Öregdiák Baráti Köre Vinculum Közhasznú Egyesülete tartja feladatának az iskola egykori diákjaival való élő kapcsolat fenntartását – előadássorozata szervezésével.

Kovács Gábor korábban is volt már előadója a sorozatnak. Most Oroszország a világban címmel világított rá különböző összefüggésekre, a világot működtető érdekek és mozgatórugók mibenlétére.

A nagyhatalmak közti átfogó paktum hozhat megoldást a jelenben több területen tapasztalható feszültségekre, de hogy erre mennyi idő múlva van esély, az kérdéses – fogalmazott előadásán Kovács Gábor.

Előadása előtt összegzésre kértük a témában, íme a válasz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.