- hirdetés -

Hasznos és szükséges a közvilágítás – műszakváltáskor a gyárak környékén különösen. Az elmúlt időszakban többször is azt tapasztalták az üveggyárak, ill. a Linamar dolgozói, hogy egy-egy szakaszon nincs közvilágítás a Csorvási úton.

A szerkesztőségünk felé érkezett jelzések szerint többször is sötét volt a Csorvási út egy-egy szakaszán az elmúlt időszakban, ez a délutáni/esti műszak váltásakor okozott leginkább gondot. Először a Linamar előtti részen volt napokon keresztül probléma a közvilágítással, majd nem sokkal később a vasúti átjárót követő szakaszon.

Megkérdeztük az áramszolgáltatót – az EDF DÉMÁSZ az OrosCafét arról tájékoztatta, hogy egyedi lámpahiba és több lámpát érintő szakaszhiba is volt a jelzett szakaszon az elmúlt napokban. A problémát az erős széllel járó időjárás okozta (vezetékek összelengése), és ez egyben nehezítette is a javítást. Múlt pénteken azonban az EDF DÉMÁSZ szerelői elhárították a problémát, és helyreállították a közvilágítást.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. közvilágítási hibabejelentési elérhetőségei: webes hibabejelentésre ide kattintva van lehetőség. Ingyenesen hívható telefonos hibabejelentő: +36 80/823-456, illetve elektronikus hibabejelentő cím: kozvilagitashiba@edf.hu.

A közvilágítási problémákat érdemes jelezni a fenti elérhetőségeken, hogy a szolgáltató minél hamarabb értesüljön a problémáról. Az EDF DÉMÁSZ egyébként negyedévente minden lámpahelyet végigellenőriz, a bejárás alkalmával a feltárt hibákat rögzíti a lakossági- és önkormányzati hibabejelentések körében. Kiemelt útkereszteződések, kijelölt gyalogos átkelőhelyek esetében az üzemzavar elhárítási ideje 48 óra, míg a lakosság vagy az önkormányzat által bejelentett egyedi lámpatest hibák elhárítási ideje 8 nap. Emellett az önkormányzat a közvilágítási hibák feltárása és a maximális üzemkészség biztosítása érdekében vállalkozóval is szerződött, ami havonta ellenőrzi Orosháza közigazgatási területén a közvilágítási elemeket, a tárgyhót követő hónap első napjaiban pedig jelentést tesz a feltárt hibahelyekről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.