- hirdetés -

A gép már munkába is állt, így gyorsabb lesz a szabálysértések feldolgozása.
A képviselő-testület 2014. december 23-i ülésén szavazta meg, hogy a tűzoltóknak és a rendőröknek 100-100 ezer forint értékben nyújt segítséget eszközökkel. A tűzoltók már szilveszterkor megkapták a hűtőgépet, február 2-án pedig a rendőrökhöz is eljutott a felajánlás, amit Dávid Zoltán polgármester adott át.

– Ez a segítség fontos mindkét félnek. A rendőrök ezzel a géppel hatékonyabb munkát végeznek majd, így remélhetőleg kevesebb lesz a bűnözés is Orosházán. Partneri kapcsolatban állunk a rendőrséggel és minden lehetőséget meg kívánunk adni ahhoz, hogy a munkájuk gyorsabb és hatékonyabb legyen – fogalmazott a polgármester.

Az új számítógép már szolgálatba is állt a rendőrségen (Fotó: Rajki Judit)
Az új számítógép már szolgálatba is állt a rendőrségen (Fotó: Rajki Judit)

Czecher Péter rendőr alezredes, orosházi rendőrkapitány megköszönte a városnak a felajánlást és kiemelte, olyan helyre került, ahol sok hasznát veszik.
– A közrendvédelmi osztályon belül működő szabálysértési előkészítő csoport egyik tagja használja a számítógépet. Ő az elzárással is sújtható szabálysértések ügyében folytat előkészítő eljárásokat, ide tartoznak például a tulajdon elleni szabálysértések is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.