- hirdetés -

Egy hónap alatt 43-an keresték fel a Magyar Államkincstár orosházi értékesítési pontját. A tavaly decemberben indult szolgáltatás keretében közel fél millió forintot fektettek be az ügyfelek.

A Magyar Államkincstár orosházi állampapír értékesítési pontja az előző évben, december 5-én nyitotta meg kapuit az Orosházi Járási Hivatal Szabadság téri épületében. A megnyitón részt vett a kincstár elnöke, az orosházi dr. Dancsó József is. Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózat bővítésének célja az, hogy minél több hazai befektetőnek elérhető közelségben legyen lehetősége a megtakarításokra, az állampapírba történő befektetésekre.

Megyénkben az állomány jelenleg közel 10 milliárd forint

– A Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatósága 9,944 milliárd névértékű állampapír-állományt kezelt, azaz megyénkben ekkora értékű állampapír állomány volt az ügyfelek birtokában. Ebből a legnagyobb arányt (5,613 milliárd forintnyit) a Prémium Magyar Államkötvény típusú állampapír tett ki – tudtuk meg a megyei, 2015. január 13-ai adatokat Albert Péternétől.

Az Államkincstár megyei igazgatója hozzátette, január 13-ig megyénkben összesen 1449 Start-értékpapírszámlát nyitottak a gyermekük jövőjéről gondoskodni kívánó szülők, a számlákon összesen 210 millió 63 ezer 860 forint megtakarítást helyeztek el. – Az orosházi állampapír értékesítési pontot 43-an keresték fel az elmúlt egy hónapban, az ügyfelek elsősorban Start-értékpapírszámlát nyitottak közel fél millió forint befektetéssel – tájékoztatott Albert Péterné igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.