- hirdetés -

A város adventi koszorúját már tegnap lebontották, a héten a karácsonyfát, a korcsolyapályát, adventi naptárat, a jászolt és a vásári faházakat is elszállítják.

Advent első vasárnapján már karácsonyi fényekben és díszben várták a főtérre az orosháziakat. A Jövő Építők TDM, az Oros-haza Baráti Kör és a Petőfi Művelődési Központ sokat dolgozott azon, hogy az ünnepvárás időszakára tartalmas elfoglaltságokat, közösségi programokat kínáljanak, és igazi meghitt hangulatot varázsoljanak a város főterére.

Az adventi koszorút vasárnap lebontották, hétfőn elszállították (Fotó: Rajki Judit)
Az adventi koszorút vasárnap lebontották, hétfőn elszállították (Fotó: Rajki Judit)

A 24 ablakos adventi házikó sok ajándékot rejtett, naponta egy-egy óvodáscsoportnak szerezve örömöt. A négy adventi vasárnapon sokan döntöttek úgy, hogy ellátogatnak a gyertyagyújtó ünnepségre. A korcsolyapálya is nagyon népszerű volt, összesen 6500-an próbálták ki, köztük 1400 diák. A karácsonyi vásár árusai is jól zárták az adventi időszakot, a kürtőskalácsot és a forralt bort szerették idén leginkább az orosháziak.

Véget értek az ünnepek, így a karácsonyi dekorációknak sincs tovább létjogosultságuk. A hét folyamán visszakapja a főtér megszokott formáját és küllemét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.