- hirdetés -

Mindenki Karácsonya – több mint 1500 adag meleg ételt osztott szét a jövőre 15. évfordulóját ünneplő Őszinte Szívvel Egyesület.

Immár 14. éve, hogy a Mindenki Karácsonya elnevezésű program keretében szervez ételosztást az Őszinte Szívvel Egyesület. Ezúttal is a piactéren tevékenykedett Ilyés Gábor egyesületi elnök és csapata, akik a számítások szerint jövőre osztják majd ki az egymilliomodik adag ételt. Az egyesület idei évéről vont mérlegét ide kattintva olvashatjátok.

A december 28-i ételosztás alkalmával 1560 adag talált gazdára, halászléhez, gulyáshoz, húsos káposztához, raguleveshez, paprikás krumplihoz, krumplileveshez, lecsóhoz és zöldségleveshez jutottak a rászorulók. De csokival, szaloncukorral, zsíroskenyérrel, forró teával, pizzával, bejglivel és kaláccsal is kedveskedtek a szervezők – tudtuk meg Ilyés Gábortól.

Többféle étel került az edényekbe, és ez sokaknak nagy segítség (Fotó: Rajki Judit)
Többféle étel került az edényekbe, és ez sokaknak nagy segítség (Fotó: Rajki Judit)

Önkormányzati és egyházi képviselők is részt vettek a vasárnapi ételosztáson, amelynek keretében ruhák közül is válogathattak a nehéz körülmények között élők. Az egyesület által meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését is ekkorra időzítették. Összesen 102 alkotás érkezett be a szeretet ünnepe témakörében, melyeket két korosztályban: 3-tól 8 éves korig, illetve 8-tól 14 éves korig értékeltek. Nem csak Orosházáról, de a környező településekről, így például Pusztaföldvárról, Csanádapácáról és Gádorosról is érkeztek rajzok. Az eredményhirdetésről senki nem távozott üres kézzel, egy kis apróság mindenkinek jutott.

Az egyesület ezúton is szeretne köszönetet mondani támogatóinak, illetve azon orosházi, valamint környékbeli önkénteseinek és nyugdíjasoknak, akik folyamatosan segítették őket. Emellett hálájukat fejezik ki Orosháza városa felé is, hiszen ismét biztosított volt a helyszín a nagyszabású jótékonysági akciónak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.