- hirdetés -

Hatékonyan működött ebben az évben is a Polgármesteri Hivatal, bár rendkívül nehéz évet zárnak – így értékelt pénteken az aljegyző, a városháza évzáró rendezvényén.

A dolgozókat a városvezetők is köszöntötték, a művészeti iskola műsora és vendéglátás is tartozott az ünnepélyes eseményhez, amelyet a hivatal nagytermében tartottak.

– Kitartó és szakszerű munkát igényelt a hivatal valamennyi munkatársa részéről az idei választások lebonyolítása – emelte ki dr. Durayné dr. Nikolics Nikoletta az év egyik meghatározó feladatát. – A hivatal idei munkájának rendkívüliségét jellemzi, hogy legközelebb 20 esztendő múlva esik egy évre az idén lebonyolított választás-sorozat. – Ezen túl, az idei évben sem csökkent az ellátott feladatok mennyisége. Hivatalunk látja el a Kistérségi Többcélú Társulás, a DAREH, az Ivóvízminőség-javító Társulás, a megszűnt Oktatási Gondnokság, valamint az immáron hárommá gyarapodott nemzetiségi önkormányzat munkaszervezeti feladatait is.

dr. Durayné dr. Nikolics Nikoletta aljegyző értékelte az évet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
dr. Durayné dr. Nikolics Nikoletta aljegyző értékelte az évet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az aljegyző felsorolta a különböző területeken történt változásokat, eredményeket, nehézségeket. Szó esett személyi változásokról, képzésekről, egészségmegőrző programról, amelyen a dolgozók ingyen vehettek részt. Elhangzott, hogy megújult az informatikai hálózat.

Az önkormányzati fejlesztésekről, beruházásokról, pályázatok haladásáról is szólt, amelyeknek sikerében kiemelte a dolgozók közreműködését.

Mint elhangzott, a képviselő-testület idén 12 testületi ülésen, 285 határozatot hozott, 9 rendeletet alkotott, 9 rendeletet módosított és 2 rendeletet helyezett hatályon kívül. Az előkészítés során 31 bizottsági ülést szerveztek meg, a bizottságok összesen 469 határozatot hoztak.

A városüzemeltetési feladatok között kiemelte a közfoglalkoztatás START munkaprogramot: 2014-ben 1084 főt vontak be az önkormányzati közfoglalkoztatásba, ez 228-cal több a tavalyinál. Orosháza az idén összesen hat START munkaprogramot indított.

– A jövő esztendőben továbbra is csak egy célunk lehet: az ügyfélbarát közigazgatás elveinek teljes körű gyakorlati alkalmazása – zárta értékelőjét az aljegyző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.