- hirdetés -

A Balmazújváros volt a vendég. Nem sok jó emlékkel mennek haza.

OXXO Energy Orosházi NKC – Balmazújvárosi NKK 35 – 19 (17 – 11)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 500 néző
Vezette: Haraszti Kinga, Nachtmann Brigitta

Orosháza: DÖMÉNY-VERES – DOMOKOS 6, Antal 1, Mikó 4, Elhardt 6, KAPOSVÁRI 5, Tóth. Csere: FODOR (kapus), Kovács 1, Fazekas 4, Dancsó 2, HÓDI, Nagy E. 5, Nyakó 1, Kránitz.
Edző: Bárány Zsolt

Az ellenfél legeredményesebb játékosa: Kovács Magdolna 6.

Kiállítások: 8 perc ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 2/1

Az NB II Észak-Keleti csoport bajnokaként feljutó újoncot fogadták a lányok az Eötvös csarnokban. Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a nemrégiben elhunyt Szénási Józsefre emlékeztek.

Nem túl jó előjelekkel kezdődött a meccs az orosháziak számára, hiszen tegnap eligazolt Karsai Roberta, a helyén számításba jöhető Zvolenszi pedig megsérült, így át kellett formálni a csapatot. Ennek ellenére jól kezdtek a lányok, már az 5. percben 4-1-re vezettünk. A szigorú kilépős hatosfalas védelem jól működött az egész meccsen, ez látható a 19 kapott gólon. Az első félidőben még igyekezett tapadni a Balmazújváros, de 2 gólnál közelebb nem tudtak férkőzni az orosházi csapathoz (11. perc 8-6). Bár támadásban itt ott dadogott a labda az orosházi kezekben, de a nagyszerű védekezés illetve a remek kapusteljesítmények okán megnyugtató előnyt tudtunk a félidőre szerezni.

A sárgában játszó hazaiak esélyt sem adtak újonc ellenfelüknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A sárgában játszó hazaiak esélyt sem adtak újonc ellenfelüknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészben egyre magabiztosabban lődöztük a gólokat. A védekezés továbbra is jól működött, és bár a technikai hibák most sem hagytak el bennünket, a félidő közepén már rászámolhatott a publikum a vendégekre. Bárány Zsolt vezetőedző forgatta a csapatot, mindenki pályára léphetett, de a kicsit egyszemélyessé váló ellenfél ezzel sem tudott élni. Tovább nőtt a különbség, és ilyen arányban is teljesen megérdemelt papírforma győzelmet aratott az ONKC.

Reméljük, ez a győzelem elég önbizalmat adott a jövő heti idegenbeli mérkőzésre, amikor is a listavezető Kecskeméthez utazunk.

Bárány Zsolt: – A védelmet összeraktuk, a megváltozott felállásban a technikai hibákat igyekszünk a lányokkal minimalizálni a jövő heti rangadóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.