- hirdetés -

Nem lesz könnyű dolga az OFKSE gárdájának a nemzetközi kupasorozat következő körében – a dán Skjern Handbold keretében több nemzetközileg jegyzett sztárjátékost találunk.

Az EHF-kupa hét eleji sorsolásán az Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabdacsapata a dán Skjern Handbold együttesét kapta ellenfélként a legjobb 32 között. Az első találkozót november 22-én vagy 23-án Dániában, a visszavágót egy héttel később itthon játsszuk. A nemzetközi kupasorozat előző körében az orosházi csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a belga bajnokot: a Jordovic legénység idegenben egy, hazai pályán magabiztosan, kilenc góllal nyert.

A helyi férfi kézilabdaklub honlapja most részletesen bemutatja a következő vetélytársat, és elemzi az esélyeket. Az összefoglalóból kiderül, hogy a dán csapat 1997 óta tagja a hazai első osztályú küzdelmeknek. Korábban nyertek bajnokságot és kupát is, a nemzetközi porondon két Challenge-kupa-sikerrel büszkélkedhetnek. A Skjern az előző szezonban szerepelt az EHF-kupában is, ahol a csoportkörben harmadikként meglepetésre búcsúzni kényszerültek.

Az OFKSE csapata eddig kiemelkedőt nyújt az EHF-kupában, legutóbb a belga bajnokot búcsúztatták (Fotó: Rajki Judit)
Az OFKSE eddig kiemelkedőt nyújt az EHF-kupában, legutóbb a belga bajnokot búcsúztatták (Fotó: Rajki Judit)

A nyáron kissé átalakult a csapat játékoskerete: voltak távozók, érkezett viszont Nikolaj Markussen személyében egy igazi sztárjátékos. A válogatott átlövő korábban az Atlético Madrid tagja volt. Továbbra is a Skjern játékosa maradt Kasper Söndergaard és Henrik Möllgaard, akik alapemberek a dán válogatottban. A keretük egyébként kissé vékony: a konkrét első csapatot mindössze 13 játékos alkotja. A cseresor nem ér fel a kezdők szintjére, ezért egy sérülés, vagy esetleges eltiltás esetén komolyabb szerkezeti gondjaik lehetnek. Érdekesség, hogy a klub kizárólag dán játékost foglalkoztat.

A Skjern az EHF-kupa 2. fordulójában az osztrák Bregenz csapatát ejtette ki kettős győzelemmel. Möllgaardék a 2480 fős kapacitású Skjern Bank Arénában fogadják ellenfeleiket. A csarnok kihasználtsága elég magas, ebben a szezonban 2000 feletti az átlag nézőszám, jó hangulatú mérkőzéseket rendeznek.

Az OFKSE következő EHF-ellenfeléről bővebben a klub honlapján, ide kattintva olvashattok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.