- hirdetés -

Az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársát személyesen, de akár e-mailben is kereshetik a szülők. A cél: visszaszorítani a drogfogyasztást. Sőt! Inkább megelőzni.

A rendőrség szeptemberben új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Ez nem jó út. A rendőrség segít elkerülni.
Ez nem jó út. A rendőrség segít elkerülni.

Az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai az illegális szerek használatát illetően – kiváltképp a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében – emelkedést mutatnak: az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen illegális szerrel. Az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében közel 50 százalékkal nőtt az amfetamin-származékok fogyasztása – áll a közleményben. Az új típusú, viszonylag olcsón beszerezhető, könnyen hozzáférhető dizájnerdrogok Magyarországon 2010-ben jelentek meg.

Az új program keretében valamennyi rendőrkapitányságon, így Békés megyében is elérhetők a helyi közvetítők, akik a széles körű tájékoztatás érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal, információkkal az őket felkereső szülőket.

Az Orosházi Rendőrkapitányságon (Szabadság tér 2.) Madarász Géza ny. r. őrnagy minden hónap második hétfőjén 16 és 17 óra között tart fogadóórát. Telefonon minden hónap első és harmadik hétfőjén 15 és 16 óra között a 68/ 411-344-es telefonszám 55-82-es mellékén áll a tanácsot, tájékoztatást igénylők rendelkezésére. E-mail elérhetősége: ohszertelenul@bekes.police.hu.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.