- hirdetés -

A keddi Magyar Kupa-siker után a régi nagy riválist fogadta az ONKC, velük eddig szoros mérkőzést játszottunk, most is azt várta mindenki.

OXXO Energy Orosházi NKC – Szent István SE 33-22 (17-11)
NB I/B-s felnőtt bajnoki mérkőzés, 3. forduló, Orosháza, Városi Sportcsarnok, 400 néző
Játékvezetők: Simon Sebestyén, Szanyi Péter.
Versenybíró: Medovarszki Pál.

ONKC: DÖMÉNY-VERESS, Antal 4, Elhardt 4, KAPOSVÁRI 2, DOMOKOS 7, Mikó 2, KARSAI 10. Csere: Fodor-Kovács 1, Nagy 2, HÓDI, Dancsó, Tóth 1, Zvolenszki, Bene.
Edző: Bárány Zsolt

Ellenfél legjobb dobói: Pánczél 6 és Kozma 5 góllal.

Kiállítások: 6, ill. 10. perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2.

Gyors Karsai góllal kezdődött a mérkőzés, de erre hamar érkezett a budapestiek válasza, és a mérkőzés eleje a vártnak megfelelően alakult, gólra gól játék alakult ki. A 10. perc után sikerült egy kicsit ellépni, ehhez Veress Zsuzsa több jó védéssel járult hozzá (13. perc 10-5). A vendégek mestere a 16. percben unta meg a hátul kullogást és időt kért, de nem segített sokat a csapatán az egy perc. Továbbra is hatékonyan támadott a hazai csapat, ültek az átlövések, és bár a félidő hajrájában egy kisebb gólcsend állt be, a megszerzett előnyt tartottuk és 17-11 állásnál mehettek pihenni a csapatok.

Megérdemelt az orosházi győzelem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Megérdemelt az orosházi győzelem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrész két hazai hetessel indult, az egyiket belőttük, a másikat kihagytuk. A folytatásban, ami nem ment hetesből, sikerült felállt fal elleni támadásból, nagyot javult a második félidő védekezésben. A Hódi Szilvia vezette középső védelem nagyszerűen muzsikált, mutatja ezt, hogy a 22 vendéggólból 10-et a két szélső szerzett.

A korrekt játékvezetés mellett zajló jó hangulatú mérkőzésen a 44. percben számolt először a közönség (44. perc 24-14). Ezután már a hazai csapat vigyázott a megszerzett előnyére és végeredményben izgalommentesen hozta le ezt az előzőleg szorosnak ígérkező találkozót. Egyszer-egyszer sikerült zárkózni a vendégeknek, de szerencsére nem volt tartós, néhány perc múlva újra visszaállt a 10 gól körüli különbség (50. perc 26-18, 55. perc 28-19). A mérkőzés hajrájában Bárány Zsolt edző pályára küldte a juniorokat is, de ez sem látszott meg az eredményen. Összességében a mutatott játék alapján megérdemelt az orosházi győzelem.

Bárány Zsolt: – Nagyon örülök a győzelemnek, és bízom benne, hogy ez a siker kellő magabiztosságot ad a lányoknak a folytatáshoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.