- hirdetés -

Jövő héten indul a beruházás, első körben 25 parkolót alakítanak ki a rendelőintézettel szemben.

– Régi probléma a parkolás a kórház és a rendelőintézet környékén elsősorban a reggeli és a délelőtti órákban. Ezt enyhíti az a beruházás, mely a jövő héten indul – tájékoztatott Horváth József. A körzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy a kivitelezés első szakaszában összesen 25 parkolót építenek ki a Könd utcán, a rendelőintézettel szemben: az ABC-áruháztól a Bajnok utca sarkáig hozzák létre az új parkolósávot, a tervek szerint egy hónap alatt végeznek a fejlesztéssel.

Itt a füvesített részen lesznek a parkolók (Fotó: Rajki Judit)
Itt a füvesített részen lesznek a parkolók (Fotó: Rajki Judit)

– A képviselő-testület bruttó 13,5 millió forintot szavazott meg a beruházásra. Több hónapos előkészítést követően megkaptuk az engedélyt a közlekedési felügyelőségtől, majd a versenyeztetés után a kivitelező is eldőlt: az Iványi Építőmester Kft. alakítja ki az új parkolókat – mondta el az OrosCafénak Hagymási László, a városfejlesztési iroda vezetője.

Az óvoda melletti szakaszra gyorsan fejlődő sövényt ültetnek a gyerekek védelmében. A parkolóépítést a költségvetési lehetőségek függvényében folytatják, a Könd utca mellett a Kórház és a Bajnok utcákon is, a terveztetés összesen száz új parkoló kialakítására szól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.