- hirdetés -

A száz sebből vérző orosházi női kézilabda csapat kedd este a Magyar Kupában lépett ismét pályára és a lányok nagyszerűen helyt álltak ebben a csatában a Szeged ellen.

OXXO Energy ONKC – Kézilabda Szeged SE 35 – 27 (21 –16)

Női kézilabda Magyar Kupa II. forduló, Orosháza, Eötvös csarnok, 400 néző.
Vezette: Bíró Ádám és Herbák Tamás.

ONKC: Fodor – Kovács 3, DOMOKOS 6, KAPOSVÁRI 5, MIKÓ 4, ELHARDT 4, ANTAL 7. Csere: DÖMÉNY-VERESS, Nyakó 1, Dancsó 1, Szőke, Nagy 1, ZVOLENSZKI 2, Molnár, Bene, HÓDI 1.
Edző: Bárány Zsolt.

A szegediek legjobb dobói: Velky 7 és Homoki 5 góllal.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

Merem állítani, hogy ebben az összeállításban még nem lépett pályára az ONKC. Lovistyék Kitti keresztszalag szakadása és Fazekas Zsuzsa gerincsérülése mellett ezen a kupameccsen nem léphettek pályára az orosháziak új igazolásai, Tóth és Karsai sem.

Ehhez képest kis „megilletődöttséggel” kezdték a játékot a lányok. Bucholcz-Huba Dóra tanítványai ragadták magukhoz a kezdeményezést, és vezettek is már a 3. percben 4-2-re. Összekapták magukat a hazai lányok és egyenlítettek, de a vezetés és a meccs irányítása továbbra is szegedi kézben maradt. Még a 17. percben is 12-13 állt a táblán. Ekkor következett egy 6-0-ás orosházi roham. Ez idő tájt állt be gyökeres változás a hazai kapusteljesítményben és ezzel együtt bátrabbak lettek támadásban is a lányok. 7 minutummal később már ötgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (24. p. 18-13). Ezzel ki is alakult az első félidei különbség.

A sárgamezes orosházi lányok magabiztosan jutottak tovább a kupában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A sárgamezes orosházi lányok magabiztosan jutottak tovább a kupában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szünet után ráerősítettek a szegediek és lőttek zsinórban hármat (36. p. 21-19). Innen kezdve azonban elindult az orosházi henger. A 38. perctől ismét egy 6-0-ás periódus következett, aminek következtében a 44. percben a kiszámolás szélére került a szegedi csapat (44. p. 29-20). Dömény- Veress Zsuzsanna lehúzta a rolót a kapuban és Hódi Szilvi beállásával kategóriákkal javult a védekezésünk is. Mikó Gréta „lelesett” passzaiból több indításgólt sikerült lőnünk. A vége felé Bárány Zsolt pályára küldte a juniorokat is. Zvolenszki Nóri két góllal és szemet gyönyörködtető passzokkal járult hozzá a sikerhez, de Nyakó Rozália is letette névjegyét a felnőttek közt. A meggyőző hazai fölény demoralizálta az ellenfelet és a hajrában már nem tudtak megújulni. A 35-27-es végeredmény, ill. a 8 gólos különbség teljesen megérdemelt.

Bárány Zsolt: – Azt hiszem jót tett a lelki világunknak a mai győzelem, és talán erőt merítünk a mai sikerből a szombati bajnokira.

Bucholcz- Huba Dóra: – Gratulálok az orosháziaknak a győzelemhez és további sok sikert kívánok a kupában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.