- hirdetés -

Terheléses EKG berendezést vásárolna az orosházi kórház, ebben számít az orosháziak és környékbeliek segítségére. Szeptember 27-én egy napra Egészségvárossá válik Orosháza.

Az orosházi kórház is csatlakozott a Richter Gedeon Nyrt. egészségprogramjához. Az  Egészségváros program hatodik éve ösztönzi az embereket arra, hogy aktívan tegyenek egészségük megőrzése érdekében, erre most Orosházán lesz lehetőség – szeptember 27-én a főtéren.  

Pontgyűjtés a kórházért
Pontgyűjtés a kórházért

Ami már biztos: a gyógyszeripari cég 2 millió forint alapadománnyal segíti a helyi gyógyító intézmény eszközparkját. A kitűzött cél az, hogy az Egészségnapra kilátogatók segítségével emelkedjen ez az összeg – így vásárolhatna egy terheléses EKG berendezést a kórház. A rendezvényre látogatók egyszerre tehetnek önmagunk egészségéért és város egészségügyének fejlesztéséért. Az alapadomány ugyanis növelhető, duplázható – sőt! Csak attól függ, hogy végül mekkora összeghez jut hozzá a gyógyító intézmény, hogy mennyien vesznek részt a szűréseken, előadásokon, tornán, stb. A programok látogatása ugyanis pontokat ér: a beváltott pontokat pedig (300 forinttal számolva) a Richter hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez.

Szombaton a sokszor nehezen hozzáférhető, vagy sok utánajárást igénylő vizsgálatokon vehetnek majd részt a lakosok. Lesz például szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, asztmaszűrés. Lehet majd sportolni Katus Attila aerobik világbajnoknak köszönhetően, és érdekes előadásokat is kínál majd a főtér. Az Agora sátorban például fontos információkat tudhatunk meg a különböző betegségek kialakulásáról, megelőzési lehetőségeiről.

Színes női témákban Radványi Dorottya műsorvezető és vendégei beszélgetéseibe kapcsolódhatnak be az érdeklődők a Richter a nőkért sátorban. Béres Alexandra fitnesz világbajnok az egészséges étkezésről és a megfelelő mozgásról ad praktikus tanácsokat, Rudolf Péter színművész, a program fővédnöke a munka mellett is megvalósítható egészséges életmód kialakításáról beszélget a résztvevőkkel. Ebben a sátorban lesz téma az Aranyanyu díj is: az orosházi Aranyanyu,  Kovácsné Tóth Hajnalka 15 órától beszél majd a díjjal kapcsolatos érzéseiről, az azzal járó felelősségről és a megelőzés fontosságáról. Családi programok, színpadi produkciók szerepelnek még a kínálatban.

Szeptember 27-én, szombaton 9.30-tól a főtéren tehát Richter Egészségváros Program. Hogy mi mindent kínál a rendezvény, arról itt lehet tájékozódni, és persze a program honlapján, ide kattintva.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.