- hirdetés -

Az elmúlt hétvégi nemzetközi férfi felkészülési torna után ezúttal városunk női csapata, az Oxxo Energy ONKC szervez színvonalasnak ígérkező viadalt augusztus 23-24-én. 

A meghívott csapatok között három első osztályú és három NB I/B-s gárda szerepel. Az „A” csoportba a Szeged KKSE, a Budaörs KC és az ONKC került, a „B” jelű triót pedig a Békéscsabai ENKSE, a ZKR Proletar Zrenjanin és a Vasas SC alkotja.

A szegedi lányok utcahosszal nyerték a nyár elején befejeződött NB I/B-s bajnokságot és most, immár első osztályú csapatként érkeznek az Eötvös-csarnokba megmérettetni magukat. A Budaörs a másodosztályú bajnokság nyugati csoportjában második helyen végzett és több NB I-es játékos szerződtetésével jelentős erősítéseket hajtott végre a nyár folyamán, csakúgy mint a keleti csoportban második ONKC, akik egyértelműen a bajnoki címet célozták meg a most következő bajnoki idényben.

A tornát jelenlétükkel nemzetközivé avató zrenjanini lányok a szegediekhez hasonlóan idén jutottak fel az első osztályba. A hírek szerint egy jó erőkből álló, rendkívül dinamikus, fiatal csapatot köszönthetünk személyükben. A Vasas női csapatának is kimondott célja a bajnoki cím megszerzése és szintén komoly erősítéseken vannak túl. Varga Márta tanítványai is komoly erőt képviselnek tehát, a békéscsabai NB I-es együttest pedig azt hiszem, nem kell különösebben bemutatni a kézilabdát szerető közönségnek. A fentiek alapján tehát a magas színvonal, a kőkemény küzdelmek, de azt hiszem, hogy az izgalmak is garantáltak.

Érdemes lesz augusztus 23-án, és 24-én kilátogatni az Eötvös-csarnokba. A küzdelemsorozat csoportmérkőzéseit szombaton, a helyosztó találkozókat vasárnap játsszák a csapatok. A nyitó mérkőzést szombaton 10 órai kezdettel a Szeged KKSE és az OXXO Energy Orosházi NKC vívja, a további részletes programot pedig itt olvashatjátok.

Emellett az utánpótlás csapatok is pályára lépnek az Alföld Gyöngye Kupán ugyenezen napokon. Arról, hogy mikor milyen meccsek lesznek, itt lehet tájékozódni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.