- hirdetés -

Inkubátorra költi az orosházi kórház gyermekosztálya azt a mintegy 2,3 millió forintot, melyet a K&H gyógyvarázs pályázatán nyert.

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a K&H gyógyvarázs országos pályázatát. A program célja a hazai gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztése. – Idén 102 pályázó közül választotta ki a szakmai zsűri azt a 16 gyermek-egészségügyi intézményt, melyet összesen 20 millió forinttal támogatott. Köztük van az orosházi kórház gyermekosztálya is, amely 2 millió 318 ezer forintos támogatási összegben részesült – tudtuk meg dr. Duray Gergőtől, a kórház főigazgatójától.

– Ez a támogatási összeg a harmadik legmagasabb forrás, amit odaítélt a zsűri. Ebből a pályázati forrásból egy inkubátort vásárolunk a gyermekosztályra, ami nagy segítség osztályunk életében – tájékoztatott dr. Varga Sándor, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa. – Gyermekosztályunk többször részesült a K&H gyógyvarázs program támogatásában, korábban műszeradományokkal, játékokkal, mesekönyvekkel is segítették a gyerekek gyógyulását Orosházán – tette hozzá a főorvos.

Idén 10 kórház, 5 mentőállomás és 1 védőnői szolgálat kapott forrást. A program az elmúlt 11 év során 286 intézmény működéséhez járult hozzá összesen 512 millió forinttal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.