- hirdetés -

Az Oroszlánkirály musicalre készül a (F)Apácák Énekstúdió, már megkezdték a próbákat. Vezetőjük, Nagy Krisztina pedig augusztus közepén éjkirálynőt énekel Bükön.

Ismét nagy a sürgés-forgás a (F)Apácák Énekstúdió háza táján. Egész héten Gyomaendrődön táboroznak a csorvási önkormányzat jóvoltából. Természetesen nem csak lazulással, strandolással és csapatépítéssel telnek a napjaik – persze ezek sem elhanyagolható dolgok.

Az idén újra bemutatott Légy jó mindhalálig után most új musicalt, az Oroszlánkirályt próbálják, amelynek bemutatóját a 2015-ös Tavaszi Művészeti Fesztiválra tervezik. Mivel Magyarországon még nem mutatták be a musicalt, így az eredeti angol nyelvű, a new york-i Broadwayn játszott darab szövegét fordítja Béres Bence, az énekstúdió egyik tagja. A szereposztásról is sok mindent megtudtunk, a gyermek Szimbát Seres Adél, a felnőttet pedig Halupa Zoltán alakítja, akit legutóbb a Légy jó mindhaláligban Valkay tanár úr szerepében láthattunk. Pósalaky úrként már mindenkit lenyűgözött fantasztikus hangjával Kovács Szabolcs, most a gonosz Zordont játssza majd. Rakikit a sámánt, eredetileg Whoopy Goldberg szerepét Seres Angelika fogja megeleveníteni. Nagy nevetéseket ígér Pumba és Timon is, erre garancia Nagyházi Renáta és Jónás Anna jól összeszokott komikus párosa.

Nagy Krisztina tanítja be a tagoknak az új musicalt (Fotó: énekstúdió)
Nagy Krisztina tanítja be a tagoknak az új musicalt (Fotó: énekstúdió)

Az egyhetes próba után, újabb egy hét következik, de az már csak a stúdió vezetőjének, Nagy Krisztinának. A művésztanárt felkérték az Éj Királynője szerepére, amelyet Mozart híres operájának, a Varázsfuvolának augusztus 16-i bemutatóján alakít a Büki Művelődési és Sportközpontban.
– A darabot a mai korra írták át, tehát egy modern rendezésben láthatja a közönség. A zenén viszont semmit sem változtattak, teljesen az eredeti. Nagyon örültem a felkérésnek, nagy álmom válik valóra, hogy az Éj Királynőjét alakíthatom – mesélte Krisztina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.