- hirdetés -

Az orosházi Véradó Állomáson kedden jókora rögtönzött molinó hirdette, várják a véradókat. Írjuk az augusztusi időpontokat.

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 43 véradóhelyszínen várják a véradókat.

A nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre. Fontos, hogy a következő hetekben minél többen vegyetek részt az országszerte szervezett véradásokon.

140729_voroskereszt_veradas_nyari_kampany
Nyáron is szükség van rád

A megyében július 28. és augusztus 31. között 43 helyszínen szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete – olvasható a szerkesztőségünkhöz küldött sajtóközleményükben.

Orosházán a Véradó Állomáson (Könd u. 59.) kedden jókora rögtönzött molinó hirdette, ma várják a véradókat, és akadtak is önzetlen donorok, akik idejükből és vérükből áldoztak, hogy segíthessenek.

Augusztusban az alábbi időpontokban várják a véradókat: augusztus 1-jén 8 órától 11.30-ig, 5-én, 8-án és 12-én 10 órától 14 óráig, 22-én 8 órától 11.30-ig, 26-án és 27-én 10 órától 14 óráig.

A kistérségben is szerveznek véradást, augusztus 15-én a békéssámsoni kultúrházban 10.30 – 14 óráig, 19-én a kardoskúti orvosi rendelőben 14 órától 16 óráig, 29-én a csanádapácai idősek klubjában 8 órától 11 óráig várják a véradókat. A megyei vöröskereszt a kánikulai napokon plusz folyadékot biztosít a véradók számára.

A Magyar Vöröskereszt ezen a nyáron is várja a véradókat a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is. A lakóhelyhez, munkahelyhez, nyaralóhelyhez legközelebbi megyei véradóhelyszíneket és időpontokat megtalálod a Facebookon.

A véradáshoz az alábbi iratok szükségesek: TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya. Véradás előtt bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.