- hirdetés -

Egy héten belül meglett a pékség elől ellopott Skoda. A tettest Karcagon fülelték le a rendőrök. A tulajdonos hétfőn visszakapta az autót és tanult az esetből.

Karcagról hozták haza a rendőrök azt az autót, amit július 15-én reggel, egy pékség elől tulajdonítottak el. A tulajdonos az autóban hagyta az indítókulcsot, mire végzett a boltban, az autóját ellopták. Erről korábban itt írtunk.

– Kollégáim azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, illetve az eltulajdonított gépjármű előkerítését. A széleskörű adatgyűjtés eredményeképp olyan információ került birtokukba, hogy a gépjármű, illetve az elkövetéssel gyanúsítható személy Karcagon van. Értesítették a Karcagi Rendőrkapitányságot, elfogatási parancsot adtak ki a gyanúsított ellen, és elrendelték a gépjármű körözését. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeképp a karcagi kollégák megtalálták az autót, és az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személyt is, akit őrizetbe vettek és kihallgattak. Az 53 éves orosházi férfi elismerte a gépjármű eltulajdonítását – részletezte Tordai Attila rendőrhadnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Göndös Gábor rendőr hadnagy (b) és  Kiss Gábor r. törzszászlós adta át az ellopott, majd Karcagon megtalált autó kulcsát a tulajdonosnak, Náfrádi Idának. Fotó: Kecskeméti Krisztina
Göndös Gábor (b) és Kiss Gábor derítette ki, hol van az autó, és ők adták vissza a tulajdonosnak
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az autó tehát néhány nap alatt meglett, köszönhetően Göndös Gábor rendőrhadnagynak és Kiss Gábor r. törzszászlósnak, az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozóinak.
A napszemüveg, a gyógyszerek benne, az nem kellett a tolvajnak – jegyezte meg az asszony, amikor hétfő délután végre beleülhetett a járműbe. Náfrádi Ida boldog, hogy visszakapta az autót, hálás a rendőröknek és tanult az esetből.

– Kívánok a tolvajnak sok ilyen percet, mint amit én átéltem, mert ez rettenetes volt. Szerencsére néhány nap alatt meglett az autó, a rendőrök nagyon készségesek voltak. Az eset tanulsága pedig, hogy mindenki zárja be az autóját, még ha csak egy percre is ugrik be a boltba, mint én – összegezte az asszony.

Erre figyelmezteti a rendőrség is a járművezetőket.
– Soha ne hagyják még rövid időre sem nyitva, vagy lehúzott ablakokkal az autót. Az indítókulcsot és minden értéket, például táskát, mobiltelefont, laptopot, navigációs készüléket vegyenek magukhoz, és mindig gondosan zárják le a járművet – hangsúlyozta Tordai Attila r. hadnagy.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.