- hirdetés -

Ilyés Gábor rögtön hozzá is teszi: nem is szeretne. Az élete a segítségnyújtás, félévi mérleget vont az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület.

Mintegy 800-an fordultak meg az adományhelyen és 36 ezer adag ételt osztottak ki – a legfőbb számadatok az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület idei munkájáról. Nem csak Orosházán segítenek, a környező településeken is igyekeznek megkönnyíteni a nehéz helyzetben élők mindennapjait. Ilyés Gábor szerint a cél nem változott, a munkát folytatják, ha lehet, még nagyobb erőbedobással.

Ilyés Gábor és csapata sokaknak segít (archiv fotó)
Ilyés Gábor és csapata sokaknak segít (archiv fotó)

– Március elején nyitottuk meg az adományhelyet a Mikszáth Kálmán utcán, a Táncsics gimnáziummal szembeni üzletsoron. A mottónk: hozom-viszem, kedden fogadjuk a felajánlott ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket, műszaki cikkeket, csütörtökön pedig vinni lehet: várjuk a rászorulókat az adományhelyen – ismerteti a program lényegét az egyesület elnöke, hozzátéve, az elmúlt hónapokban mintegy 800 embernek tudtak segíteni a sok felajánlásnak köszönhetően.

Az egyesület legfőbb tevékenysége továbbra is az ételosztás, szinte minden hétvégén segítenek – ehhez nagyban hozzájárulnak a támogatók, a magánszemélyek mellett a cégek, önkormányzatok, jó az együttműködésük a civil szervezetekkel, egyházakkal.
– Június végéig 36 ezer adag ételt osztottunk ki, Orosháza mellett számos vidéki településen. Úgy vélem, ebből nem lehet kiszállni, de nem is szeretnénk. Többször elmondtam már, de most is hangsúlyozom: nagy öröm számunkra, hogy lehetőségünk van segíteni elsősorban az összetartásnak köszönhetően – tette hozzá Ilyés Gábor.

Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesületnek jelenleg több mint negyven tagja van, az adományhely kedden és csütörtökön 10-től 12-ig, valamint 15 és 17 óra között tart nyitva a Mikszáth Kálmán utcán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.