- hirdetés -

Hiába jelentkezel egy állásra, nem hívnak vissza? Lehet, hogy rossz az önéletrajzod – ezen viszont változtathatsz, még akkor is, ha egyébként elveszel a szövegszerkesztők világában. Itt a profi segítség!

A partiképes profilkép és a több éves szakmai tapasztalat ma már édeskevés, a munkakeresés első lépcsőfoka manapság egy e-mail és az ahhoz csatolt önéletrajz. Egy-egy állás kapcsán a cégeket elárasztják a jelentkezések, van, hogy a HR-esek több százat is végignéznek az adott munka kapcsán. Ebben az esetben pedig igenis számít a külső, de az is, mit és hogyan írsz abba a bizonyos Curriculum Vitae-be.

Ebben lehet segítségedre az egyik legnagyobb hazai álláskereső portál, ugyanis ingyen segít elkészíteni önéletrajzodat, profi módon. A CV készítés ebben az esetben három nagyon egyszerű lépésből áll, életre szóló döntéseket sem kell meghozni hozzá. Első lépésként például az önéletrajzod sablonját kell kiválasztanod. Na jó, ne kapkodd el, mégiscsak 12 közül választhatsz… De ebben is segít az oldal, hiszen ajánl mintát pályakezdőknek, szakembereknek, sok tapasztalattal rendelkezőknek.

Elkezdem kitölteni a saját adataimmal - pofon egyszerű
Elkezdem kitölteni a saját adataimmal – pofon egyszerű

A következő lépés az adatok megadása. Az űrlap kitöltése még akkor sincs több 5 percnél, ha több végzettséged van, sok munkahelyed volt. Tölthetsz fel profilképet (selfik hátrányban), de a nyelvismeretről, bemutatkozásról se feledkezz meg, előbbi sok helyen manapság alapkövetelmény, utóbbival pedig jó pontokat szerezhetsz a HR-eseknél. Ha mindez megvan, csak egy dolgod maradt: válassz színt. A rózsaszín sablonról le kell tenned (bocs lányok…), de a bevállalósabbaknak azért ott az élénkebb lazacszín, vagy az erős narancssárga. Jó pár lehetőséged van, akár mindet kipróbálhatod.

Az oldal végül még két lehetőséget kínál: letöltheted az elkészült CV-t, vagy azonnal postázhatod is azt álmaid álláspályázatára. Persze azért előtte olvasd át, vagy add oda egy családtagodnak, barátodnak, nincs-e benne hiba. Az idősebb generáció is bátran használhatja, hiszen nem kell hozzá semmilyen speciális előismeret.

Voila, ez a menő és profi önéletrajz sikerreceptje!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.