- hirdetés -

Egy napra Richter Egészségvárossá válik Békéscsaba, az orosházi Aranyanyu is elmondja majd, hogyan tehetsz önmagadért.

Május utolsó napján Békéscsabán az egészség lesz a főszerepben – a Richter Egészségvárosba látogatók egyetlen nap alatt teljes körű és ingyenesen elvégezhető egészségügyi kivizsgálásokon és tanácsadásokon vehetnek részt, mindezt jótékony céllal összekötve.

Kétmillió forintot kap a gyógyszercégtől a csabai Réthy Pál kórház, a forrást intenzív betegőrző monitorokra fordítják majd. Ezt az adományt azonban tovább növelhetik azok, akik részt vesznek a szombati programon a Szent István téren.

Lesznek szűrővizsgálatok, véradás, előadások és a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A jó cél mellé ismert emberek is felsorakoztak: Krizsó Szilvia, Jaksity Kata és Béres Alexandra neve sokaknak lehet ismerős. És ott lesz Kovácsné Tóth Hajni is, az orosházi kórház fül-orr-gégészeti osztályának főnővére. A tavalyelőtt Aranyanyu díjat nyert orosházi szakemberrel 15 órakor találkozhattok. Hajni nem csak a díjjal kapcsolatos érzéseiről, és az azzal járó felelősségről beszél majd, hanem arra is felhívja a figyelmet, hogyan menthet életet a szűrés, miként tehetsz önmagad egészségéért.

Hogy a részvétel hogyan növeli a kórházi adományt, és milyen programokat tartogat még az egészségváros, arról ide kattintva olvashatsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.