- hirdetés -

Amikor megszólalt a riasztócsengő, összerezzentek a gyerekek, apához és anyához bújva nézték, mi történt? Aztán amikor az első tűzoltó lecsúszott a csövön, újra kiült az arcokra a mosoly.

Persze éles helyzetben a laktanyában nincsenek mosolyok, de május 24-én minden másként zajlott.
– A gyereknap apropóján az egész országban megnyíltak a tűzoltólaktanyák. Orosházán a nyílt napot összekötöttük a tűzoltó gyereknappal, ahol a tűzoltó bajtársak családjainak is programokat szerveztünk. De az orosháziakat, kicsiket és nagyokat is várjuk, délután 4 óráig be lehet jönni a laktanyába, meg lehet nézni a tűzoltóautókat és a felszereléseket – mondta Bajkán György tűzoltó alezredes, orosházi parancsnok.

A laktanyában ugrálóvár, arcfestés, és autós szimulátor színesíti a programot, de az Orosházi Íjász Egyesület tagjainak segítségével íjászkodni is lehet.

A gyerekek "elfoglalták" a tűzoltólaktanyát és a tűzoltóautókat (Fotó: Melega Krisztián)
A gyerekek „elfoglalták” a tűzoltólaktanyát és a tűzoltóautókat (Fotó: Melega Krisztián)

A legnagyobb attrakció azonban a próbariasztás, amikor a tűzoltók bemutatják, hogyan indulnak el élesben egy esethez. A gyerekek először kissé megrémültek a hangos csengőtől, de amikor a tűzoltók lecsúsztak a csövön, gyorsan felöltöztek a védőruhába, bepattantak a tűzoltóautóba és szirénázva kiálltak a szertár elé, már az összes lurkónak fülig ért a szája.

Mivel a mentőállomás felújítása miatt az orosházi mentősök a tűzoltólaktanyában vannak, így természetesen a mentőautókat is kiállították az udvarra, amik szintén nagy népszerűségnek örvendtek, folyamatosan villogtak a kék lámpák a gyerekek nagy örömére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.