- hirdetés -

Sanzonok, musical betét dalok, Szinetár Dóra: jótékonysági gálát szerveztek az orosházi kórház gyermekosztálya javára. 121 ezer forint gyűlt össze.

Szinetár Dóra énekelt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szinetár Dóra énekelt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Eredetileg május 16-ára tervezett jótékonysági gálát az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület. Módosult azonban az időpont, és menet közben a Petőfi Művelődési Központ is csatlakozott a kezdeményezéshez. Így végül május 20-ára tették át a rendezvényt, melynek fellépője Szinetár Dóra színész- és énekesnő volt.

Az egyesület, és a művelődési központ vezetőségének célja azonos volt: karitatív célból rendeztek gyűjtést, de eredetileg külön utakon, szándékaik végül egymásra találtak. Habár kedden este a nézőtér nem telt meg teljesen, a szépszámú közönség különleges Edit Piaf sanzonokat, és ismert musical-betéteket hallhatott Szinetár Dóra tolmácsolásában, aki azt hangsúlyozta, gyerekek számára mindig öröm a segítségnyújtás.

Összesen 121 ezer forint gyűlt össze a színházterem előtt kihelyezett urnában az est folyamán, az összeget a gálát követően át is vette dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója, és dr. Varga Sándor, a gyermekosztályt vezető főorvos. – A tervek szerint az adományból a gyerekosztály orvosi eszközparkját fejlesztjük – tudtuk meg Duray főigazgatótól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.