- hirdetés -

Hatalmas siker a Táncsics és a Vörösmarty diákjaitól Szombathelyről.

A hétvégén Szombathelyen rendezték meg a Diák Sakkolimpia Országos Csapatbajnokság döntőjét, melyen a megyei bajnokcsapatok, valamint számos budapesti együttes vett részt. Az orosházi felső tagozatos leány sakkcsapat Kovalcsik Anett (Táncsics), Vági Petra (Vörösmarty) és Kupeczki Fanni (Vörösmarty) összeállításban ült asztalhoz a kétnapos versenyen. Az ország legjobb 22 felső tagozatos leány sakkcsapata között az előkelő hat közé kerültek. Nyolc mérkőzésükből hatot megnyerve, sakkiskolát is megelőzve végeztek az 5. helyen – tudtuk meg Horváth Antal pedagógus, sakkedzőtől.

Ifjú sakkozók és felkészítőjük,  Horváth Antal. Felső sor: Vági Petra, Kupeczki Fanni és Kovalcsik Anett. Alsó sor: Leszkó Bence, Kocmar Kitti, Kocmar Dániel és Balázs Eliot. (Fotó: iskola)
Ifjú sakkozók és felkészítőjük, Horváth Antal. Felső sor: Vági Petra, Kupeczki Fanni és Kovalcsik Anett. Alsó sor: Leszkó Bence, Kocmar Kitti, Kocmar Dániel és Balázs Eliot. (Fotó: iskola)

Az alsó tagozatos fiúknál 25 iskola csapata versenget. A Vörösmarty Tagintézmény együttese Leszkó Bence, Kocmar Dániel, Kocmar Kitti, Balázs Eliot összeállításban sakkozott. A csapat csak a győztestől szenvedett vereséget és nagyon szoros küzdelemben mindössze egy ponttal maradt le az elsőtől és fél ponttal a harmadik helyezettől. Végül ez az orosházi csapat is a kiváló 5. helyezést szerezte meg.

Balázs Eliot különdíjat kapott, miután a negyedik táblán ő lett a verseny legeredményesebb sakkozója, mind a nyolc játszmáját megnyerte. Mindkét orosházi csapat felkészítője Horváth Antal pedagógus, sakkedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.