- hirdetés -

Nem sikerült a címvédés az Orosházi Libáknak, de kalapot így is emelhetünk az egészségügy orosházi dolgozói, a Libák és a Szundik előtt. Megyei versenyen jártak a kórházi szakdolgozók.

Tavaly rendezték meg először azt a megyei szakmai versenyt, melyet Hivatás és szakmaiság néven hirdetett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezete. Akkor orosházi sikert hozott a verseny, az Orosházi Libák abszolút befutóként végeztek a megyei versenyen és jutottak el az országosra, ahol szépen helyt álltak.

Idén ismét a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium adott otthont a versenynek, április 26-án 11 csapat mérte össze tudását, a megyei kórházakból és a szociális szférából érkeztek a négyfős csapatok.  Alapápolási, szakápolási, újraélesztési feladatokat kellett megoldani, elméletben és gyakorlatban egyaránt bizonyítani kellett a felkészültséget – tudtuk meg Gajdács Dorottya aneszteziológus szakasszisztenstől.

Király Istvánné, Patakiné Márkus Ágnes, Gajdács Dorottya és Puskely Tímea (Fotó: csapat)
A Szundik nyerő csapata (b-j) Király Istvánné, Gajdács Dorottya, Puskely Tímea és Patakiné Márkus Ágnes (Fotó: csapat)

Idén az orosházi kórház két csapattal indult, dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója ennek már önmagában is örül, hiszen a szakdolgozók motiváltságát és elkötelezettségét jelzi a szakmai kihívások, megmérettetések vállalása. De örülhetett a főigazgató az eredményeknek is, amelyek igazolják, felkészült a kórházi gárda.

Másodikként zárt az újonc Szundik, az orosházi kórház aneszteziológus szakasszisztenseiből verbuválódott csapatot Király Istvánné vezette, a csapattagok: Patakiné Márkus Ágnes, Gajdács Dorottya és Puskely Tímea.

Ötödikként zárt a Szekeresné Kóródi Judit vezette csapat, Krébeczné Szél Erzsébet, Benyeczkóné Halma Éva és Bakóné Bognár Anita, vagyis az Orosházi Libák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.