- hirdetés -

Délelőtt betörtek egy gádorosi házba, estére az orosházi rendőrök elfogták a gyanúsítottakat, a sértett pedig visszakapta a tárgyait.

Betörésről érkezett bejelentés az Orosházi Rendőrkapitányságra április 26-án délelőtt, amely szerint ismeretlen személyek egy gádorosi lakatlan családi házba és a mellette lévő műhelybe törtek be. Az elkövetők bemásztak a kerítésen, majd betörték a ház hátsó ajtaját és a műhely ablakát, ahonnan különböző használati tárgyakat, konyhai eszközöket, műszaki cikkeket és kézi szerszámokat vittek el.

A betörést fiatalok követték (Fotó: rendőrség)
A betörést fiatalok követték (Fotó: rendőrség)

Az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozói azonnal a helyszínre vonultak és a szemle lefolytatásával párhuzamosan adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek. A rendőrök már az este folyamán behatárolták, hogy kik követhették el a bűncselekményt, akiknek a lakhelyén házkutatást tartottak. A kutatás során megtalálták az ellopott dolgok nagy részét, amelyet lefoglaltak, két helyi fiatalt pedig előállították a kapitányságra.

Az orosházi nyomozók lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki K. Dávid 19 éves gádorosi lakost és a fiatalkorú társát, akik elismerték, hogy ők törtek be az ingatlanba. Olyan információkat is beszereztek, hogy a gyanúsítottak másik két lakásbetörést is elkövethettek, amelyek vizsgálata még folyamatban van. A rendőrök a lefoglalt tárgyakat visszaadták a sértettnek, így a kára nagy része megtérült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.