- hirdetés -

Ellentétes játékrészek után egyetlen pontot tartott itthon az Orosháza FC az NB III-as bajnokság 24. fordulójában. 

Orosháza FC – Erzsébetvárosi SMTK 1–1 (0–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 200 néző

Vezette: Brezovai (Török S., Lászlai).

Orosháza: Bordás – Szűcs, Tóth I., Szabó N., Medvegy – Juhász, Huszár (Márki, 82.), Fülöp, Végh (Füredi, 73.) – Styecz, Csák (Baranyai, 52.)
Edző: Kvasznovszky József

ESMTK: Bonica – Soós, Pintér, Posta (Vágó, 60.), Surányi – Bányai, Pokorádi – Zimon, Áder (Kóbor, 55.), Dobesch – Fekete
Edző: Turi Zoltán

Egyperces gyászszünet előzte meg a mérkőzést: Veres Istvánra, az egykori Orosházi Kinizsi labdarúgójára emlékeztek a szurkolók, sportolók. 

Az első félidőben kiegyenlített, nyílt játék folyt a pályán, kevés helyzettel. A 30. percben: Surányi bal oldali beadását Dobesch belsőzte a hálóba, 0–1. Válaszul a 40. percben Medvegy-Végh kényszerítő után, Medvegy alapvonalról visszagurított labdáját Juhász a kapufára lőtte.

A sárga mezes orosháziak a második féleidőben már csak egyenlíteni tudtak Fotó: Rajki Judit
A sárga mezes orosháziak a második féleidőben egyenlíteni tudtak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőben több nagy lehetőséget is kidolgozott az OFC. A 46. percben Csák labdájával Huszár lépett ki, de éles szögből, az ötös sarkáról mellé durrantott. Baranyai beállásával megélénkült a hazaiak támadójátéka, de az egyenlítésre a 81. percig kellett várni. Ekkor a veterán támadó a jobb oldali szögletzászlónál elfektette védőjét, beadását Füredi bólintotta 5 m-ről a hálóba, 1–1. Az utolsó pillanatokban a hazai kispad és a közönség egy elmaradt büntetőt kért számon a játékvezetőtől, miután az egyik védő kezén csattant a labda a büntetőterületen belül. A második játékrészt hiába egykapuzta végig az Orosháza, erejéből csak döntetlenre futotta, amivel a fővárosiak lehetnek elégedettek.

Kvasznovszky József: – Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek. A második játékrészt végig támadtuk, több tiszta helyzet dolgoztunk ki, de sajnos ez csak egy pontra volt elég.

Túri Zoltán: – Küzdelmes mérkőzés volt, rengeteg kemény párharccal tarkítva. Az első félidőben mi, szünet a hazaiak játszottak jobban, az eredmény igazságos.

Az OFC a következő fordulóban, április 26-án a Rákosmente otthonában lép pályára. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.