- hirdetés -

Húsvétkor is ellenőrzik a rendőrök a járművezetőket Békés megyében.

Józan Húsvét néven országos kampányt hirdetett a rendőrség,  április 17-e és április 21-e között kiemelt figyelmet fordítanak az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból való kiszűrésére. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra is. 

Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedők
Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedők

A cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságának erősítése, valamint a közlekedés zavartalanságának biztosítása – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ünnepek előtt és alatt is folyamatosan ellenőrzik a járművezetőket. Arra kérik a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját és mások testi épségét, életét, biztonságát! Ittas járművezetés esetén nagymértékben megnő a baleset bekövetkezésének kockázata, és a másnaposság is veszélyes: elvonja a figyelmet a vezetésről, és tompábbak a reflexek is.

Békés megyében 2013-ban húsvét hétfőn egy könnyű sérüléses közlekedési baleset történt, ahol ittasság gyanúja nem merült fel, 2012-ben húsvétkor pedig nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. Az azt megelőző évben, 2011-ben viszont kettő is volt és mindkét esetben ittas közlekedő okozta a szerencsétlenséget.

Országos viszonylatban viszont közel száz személyi sérüléses baleset történt a tavalyi húsvéti hosszú hétvége során, számos esetben az ital okozta a bajt. Ha sofőrként mégis ittál, táblázat segíthet, hogy mennyit érdemes várnod – klikkelj a hvg.hu-ra

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.