- hirdetés -

Az utcán lett rosszul, a helyi körzeti megbízott mentette meg az életét a csorvási férfinak. 

Csorváson az utcán lett rosszul egy idős férfi április 6-án, délután. A 85 éves bácsit a helyi körzeti megbízott élesztette újra, majd a mentők kórházba szállították. A Békéscsabai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Csáki János r. főtörzszászlós éppen szolgálatba tartott, amikor egy nő Csorváson, a Petőfi utca és a Kossuth utca kereszteződésénél leállította, és segítséget kért tőle. A rendőr kérdésére az idős férfi elmondta,  a kertjében volt, gyalogosan indult vissza onnan az idősek otthonába, ahol él, de útközben megszédült és elesett. A nevét is meg tudta mondani, úgy tűnt, hogy jobban lett.

A körzeti megbízott értesítette a szociális otthont, majd látta, hogy a férfi egyre ritkábban vesz levegőt és a pulzusa is alig volt tapintható, ezért mentőt hívott. A férfi légzése leállt, így a főtörzszászlós megkezdte az újraélesztését. A szociális otthon egyik gondozója a helyszínre érkezve segített kapcsolatot tartani a mentőszolgálat diszpécserével, aki szakszerű útmutatást adott az újraélesztéshez. János bácsi szívműködése és légzése megindult, a mentők az orosházi kórházba szállították, megfigyelés alatt áll.

A körzeti megbízott, Csáki János r. főtörzszászlós több mint 20 éve, 1992 óta teljesít hivatásos szolgálatot. Csorváson 1999 óta dolgozik. Munkája során sajnos több olyan szerencsétlenséggel találkozott, ahol már nem tudott segíteni, vasárnap azonban sikerült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.