- hirdetés -

Idén sem marad munka nélkül a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum orosházi szervezete. Pályázatok, beszámolók, és tervek is az asztalra kerültek legutóbbi ülésükön, április 3-án.

Ismét pályáz az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, 650 ezer forintos forrást szeretnének szakmai kiadvány készítésére, tapasztalatcserére, illetve művészetterápiás eszközök alkalmazásával kapcsolatos konferenciára, többek között erről is szó esett a KEF legutóbbi ülésén.

Dávid Zoltán, a szervezet elnöke emellett elmondta, az orosháziak aktívan részt vesznek a Békés megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ülésein. Az újraalakult megyei testület járási szintű fórumot hozna létre, amely érintené az orosházit is. A különböző prevenciós programok is terítékre kerültek. Mint kiderült, kortárs segítői képzést indít a Mi-Értünk Egyesület. Az orosházi KEF pedig közreműködik iskolai egészségnapokon is, ahol előtérbe helyezik az egészségre nevelést, és drogmegelőzést.

Emellett Pesics Zsuzsa, a Székács evangélikus iskola pszichológusa is beszélt a fiatalokat érintő függőségről, az internetről, ezen belül pedig a társas kirekesztés új formájáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.