- hirdetés -

Ismét dolgoznak a közmunkások, összefognak a zombaiakkal, és már a roma bál időpontja is megvan. Sok téma került elő az Orosházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) legutóbbi ülésén. 

Az előző időszak munkájáról számolt be elsők között Simondán Gusztáv elnök az Orosházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat soros, március 26-i ülésén. A szervezet elnöke elmondta: befejeződött az alapkompetencia-képzés, a mintegy 20 résztvevő a nemzetiségi önkormányzat részéről eredményesen zárta az oktatást. Emellett március 25-től ismét dolgoznak a közmunkások Gyopároson.

Együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírt a helyi RNÖ a Zombai Romákért Egyesülettel. Ennek alapján a két szervezet közösen valósítja meg a Pünkösdölő Orosházán 2014 nevű pályázatot május 30-a és június 1-je között. Döntött a testület arról is, hogy május 9-én 19 órától tartják meg a cigány bált a Pártok Házában, a zenét ezúttal is Grófo és Kis Grófo szolgáltatja majd.

A képviselő-testület ezen kívül egy táborra is felhívja a figyelmet, a Belügyminisztérium Pályára irányító tábort szervez azoknak a roma származású diákoknak, akik érdeklődnek a rendvédelmi hivatás (rendőrség, katasztrófavédelem, büntetés-végrehajtás) iránt. Jelentkezni június 1-ig lehet a június 29-től kezdődő egyhetes táborra, melyet az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában rendeznek meg. Az érdeklődőket az RNÖ Pacsirta utcai irodájában várják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.