- hirdetés -

Vasárnap ismét segített Illyés Gábor és csapata, akik az országban egyedülálló módon támogatják a nehéz helyzetben élőket.

Frankfurti leves, babgulyás, spenót főtt virslivel, felesborsó – nyolcszáz adag étellel készült március 30-ára az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület. Illyés Gábor egyesületi elnök és segítői az elmúlt években már megszokott ritmusban dolgoznak idén is: szinte egy szabad hétvégéjük sincs, de mint korábban is hangsúlyozták már, nem bánják. A céljuk továbbra is, hogy megkönnyítsék a nehéz helyzetben élők mindennapjait.

Ismét segítettek a nehéz helyzetben élőknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ismét segítettek a nehéz helyzetben élőknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Többször elmondtam már, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni: nagy öröm számunkra, hogy lehetőségünk van segíteni. A mai ételosztás sem valósulhatott volna meg támogatóink nélkül, úgyhogy a sok-sok év tapasztalatát nézve azt kell, mondjam: le a kalappal Orosháza előtt. Nem gondolom, hogy lenne másik olyan település, ahol ilyen erősen összetartanak az emberek annak érdekében, hogy meleg étel kerüljön a rászorulók asztalára – hangsúlyozta Illyés Gábor.

A vasárnapi, piactéren megtartott ételosztáson az önkormányzat nevében Zalai Mihály alpolgármester emelte ki az önkéntesség és segítőkészség fontosságát, majd kiosztották a mintegy nyolcszáz adag ételt, mely ezúttal is rövid idő alatt elfogyott.

Illyés Gáborék folytatják a munkát, április 6-án Gyulán osztanak ételt. Azt mondják, hamarosan elérik az egymillió adagot, hiszen a 2013-as mérleg szerint a lelkes csapat az elmúlt bő 13 évben mintegy 850 ezer adag ételt főzött a támogatók segítségével.

Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület köszöni a vasárnapi ételosztás támogatóinak: Merian Foods Kft., Orosfarm Zrt., Zalai Mihály, Németh Béla, Csizmadia Pékség, Kárai Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.