- hirdetés -

Orosházán egy szavazókör lesz csupán új helyen, a többi tekintetében nincs változás.

Orosházán 37 szavazókört alakítottak ki, szinte valamennyi akadálymentesített. A négy évvel ezelőtti választáshoz képest mindössze egyetlen szavazókör esetében van változás. – A vízmű épületében idén nem lesz szavazókör, helyette a Táncsics gimnázium épületében lesz kettő, a 19-es és a 21-es számú – tudtuk meg dr. Miszlai Judittól. A választási irodavezető általános helyettese hozzátette, a szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel és személyazonosságát igazolja.

Ahogyan itt már megírtuk, ezt érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel teheti meg a választópolgár, igazolnia kell továbbá lakcímét, vagy személyi azonosítóját. Ezt követően kapja meg a lebélyegzett szavazólapot, melynek átvételét aláírással igazolja. Megyénk 4. számú választókerületében április 6-án 20 országgyűlési képviselőjelölt közül választhatnak a szavazati joggal rendelkezők, egy jelölt ugyanis (a Szabad Választók Pártjáé) visszalépett.

A 2014-es országgyűlési választás kapcsán írt korábbi anyagainkat ide kattintva találod.

Országosan összesen 199 országgyűlési képviselőt választanak a választópolgárok, ez lesz a rendszerváltás utáni hetedik országgyűlési választás Magyarországon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.