- hirdetés -

Szerda délelőtt Jászberény határában csontvázat fordított ki egy munkagép. Azon a környéken ahol annak idején a parafenomén Uri Geller megérzése alapján keresték az elrabolt orosházi Farkas Helgát.

1991. június 27-én elrabolták a dúsgazdag vállalkozó, Farkas Imre lányát. Orosházáról indult Szeged felé, de sohasem ért haza. Még aznap éjszaka érkezett a zsarolóktól egy telefonhívás. Az elváltoztatott hangú túszejtő 500 ezer német márkát, akkori értéken 21 millió forintot követelt.

Farkas Helga (Fotó: delmagyar.hu)
Farkas Helga (Fotó: delmagyar.hu)

A zsaroló telefonok 3 nap után hallgattak el, Farkas Helgáról pedig azóta nem lehet tudni, hogy hol van, és él-e még egyáltalán. Édesapja mindent elkövetett, hogy megtalálja, 8 millió forintért még Uri Gellert is felfogadta.

A rendőrök a nyomok alapján Cs. Józsefet és társát, J. Benedeket gyanúsították az emberrablással és a gyilkossággal. Juhász később elmesélte a feleségének, hogy benne volt az ügyben.

A férfit később holtan találták meg, Cs. Józsefet pedig végül 10 év börtönre ítélték el társa és Farkas Helga meggyilkolásának ügyében is. Helga holteste azonban azóta sem került elő.

Lehet, hogy 23 év után megoldódik a rendszerváltás első emberrablása és tényleg Farkas Helgát találták meg? A most Jászberény mellett kiforgatott csontvázról még azt sem lehet tudni, hogy férfié vagy nőé volt. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – olvasható az RTL Klub honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.