- hirdetés -

Térfigyelő kamerarendszer kiépítését szorgalmazzák az orosházi járás településein.

A több önkormányzatot összefogó projektben a mezőkovácsházi minta alapján, az Orosházi Rendőrkapitányságon lehetne a diszpécserközpont. Többek között erről egyeztetett Simonka György országgyűlési képviselő, amikor felkereste Czecher Péter rendőrkapitányt.

Czecher Péter és Simonka György
Czecher Péter és Simonka György

– Az elmúlt évben ismét javultak térségünk közbiztonsági mutatói köszönhetően a hatékony rendvédelmi munkának. Ugyanakkor azt gondolom, ha megvan rá a lehetőség, hogy tovább javítsuk az itt élők biztonságérzetét, illetve elriasszuk a bűnelkövetőeket, akkor azzal élni kell – mondta az egyeztetést követően az országgyűlési képviselő. A mezőkovácsházi kistérség elnökének tájékoztatása szerint a szomszédos járásban szinte valamennyi településen kiépültek a kamerarendszerek, legutóbb nyolc önkormányzat fogott össze, így a térfigyelő kamerák mellett a rendőrségre telepített diszpécserközpontot is pályázatból tudták megvalósítani szászázalékos támogatottsággal.

– Az Orosházi Rendőrkapitánysághoz tartozó településeken is megfogalmazódott hasonló igény, aminek természetesen támogatjuk a megvalósulását. A rendőrség számára fontos minden olyan fejlesztés, ami a közbiztonság javítását segíti – nyilatkozta a találkozót követően Czecher Péter rendőr alezredes, orosházi kapitányságvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.