- hirdetés -

Tizennyolc képviselőjelölt megszerezte a jogot, hogy induljon a választáson, kilenc esetben még nincs döntés. Választókerületünkben várhatóan 20 felett lesz a jelöltek listája, jogerős döntés a napokban.

Múlt csütörtöki adatok szerint választókerületünkben öten szerezték meg a jogot, hogy országgyűlési képviselőjelöltként indulhassanak az áprilisi választáson. A jelöltek száma azóta gyarapodott, a Nemzeti Választási Iroda adatai folyamatosan frissülnek, rövid időn belül eldől a végleges lista.

Dr. Nikolics Nikoletta vezeti a választási irodát
Dr. Nikolics Nikoletta vezeti a választási irodát

Csütörtök déli információink szerint választókerületünkben akár 27 országgyűlési képviselőjelölt is sorakozhat majd a szavazólapon április 6-án. Hogy milyen sorrendben lesznek majd a nevek, azt sorsolással döntötte el a helyi választási iroda hétfőn. A sorrend azonban még változhat, végleges csak akkor lesz, ha a jelöltek nyilvántartásba vételének folyamata is lezárul, és eldől a jelöltek száma. A Nemzeti Választási Iroda oldalán tehát folyamatosan frissülnek a nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok.

Orosházán már döntöttek arról, hogy kikből álljanak a szavazatszámláló bizottságok. Városunkban 37 ilyen, 3 tagból és 2 póttagból álló bizottság alakul meg hivatalosan március végén, minden szavazókörben egy – tudtuk meg dr. Durayné dr. Nikolics Nikolettától, akit szerdán kineveztek a helyi választási, valamint az országgyűlési egyéni választókerületi iroda vezetőjének. Szavazatszámláló bizottság tagjairól a végső döntést a helyi választási iroda javaslat alapján a képviselő-testület hozta meg február végi, zárt ülésén.

A bizottságok hajnaltól a szavazatok összeszámlálásig a szavazókörökben segítenek a választás lebonyolításában, biztosítják a választás tisztaságát és megállapítják a választás szavazóköri eredményét is. Az áprilisi voksoláson mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottság dolgozik majd.

Frissítés: csütörtök esti adatok szerint választókörzetünkben a választási bizottság döntés értelmében 21-en szerezték meg a jogot, hogy induljanak országgyűlési képviselőjelöltként az április választáson. A döntés még nem jogerős.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.