- hirdetés -

Eredményes lesz a Guardian Orosháza 2013-as éve, és egyelőre nehezebbnek ígérkezik az idei. A síküveggyártó vállalat az innovációt helyezi előtérbe, új termékeikre építik az idei évet.

Orosháza legnagyobb adózóit január elején fogadta a városvezető egy ebdére, a rendezvényen rövid évértékelésre kértük a Guardian Orosháza ügyvezető igazgatóját. Finta Ferenc elmondta, 2013 ugyan eredményes lesz, ami a munkatársak erőfeszítésének köszönhető, mert a piac még mindig nem éledt fel.

Finta Ferenc a gazdaság stabilizálódását várja 2014-től (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Finta Ferenc a gazdaság stabilizálódását várja 2014-től (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mi elsősorban az építőiparnak szállítunk, de az utóbbi időben egyre inkább az autóipar, illetve az elektronikai ipar felé nyitunk. Vannak új, tavaly, illetve tavaly előtt kifejlesztett termékeink, melyek az optikai felhasználásokat is célba veszik. Ezek azok a termékek, amelyekre 2014-et építenénk szeretnénk – összegezte az ügyvezető igazgató.

Elmondta, Németországból beszereztek egy olyan gépet, ami műanyag fóliával borítja be az üveglapokat, védve így a feldolgozás, szállítás során történő esetleges sérülésektől. A 300 millió beruházás célja, hogy megnöveljék a forgalmat.

A 2014-es évről Finta Ferenc úgy nyilatkozott, nehezebbnek ígérkezik a tavalyinál.
– Az építőipar még mindig nem talált magára, és vannak olyan intézkedések melyek versenyhátrányba hoztak minket a külföldi versenytársakkal szemben. Például az e-útdíj, ami a magyar utakat leginkább használó magyar vállalkozásokat sújtja, és még a szállítmány útvonalát is megköti, ami gyakran időveszteséget jelent. 2014-re azt kívánom, hogy a gazdaság stabilizálódása most már kedvező hatást jelentsen az ipar számára is: induljanak olyan energiatakarékossági programok, melyekben az épületeket szigetelésére, nyílászárók cseréjére van szükség. Ez jó hatással lenne cégünkre, és a velünk kapcsolatban álló építőipari vállalkozásokra egyaránt.

Finta Ferenc hozzátette, az úttörő tevékenységet folytatják, az innovációban, új utak keresésében látnak lehetőséget. Ennek köszönhető például az is, hogy egyre több kirakat üvege a Guardian terméke, egy a cég egyik magas innovációt tartalmazó új terméke.

A Guardian orosházi gyárában naponta 550 tonna kiváló minőségű magyar üveg készül, ennek java részét a cég külföldi piacokon értékesíti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.