- hirdetés -

Összesen nyolcvanezer adag ételhez jutottak a rászorulók 2013-ban.

Illyés Gábor és csapata 14. éve segíti a nehéz helyzetben élőket, az elmúlt évben egy szabad hétvégéjük sem volt. Azt mondják, ez nem gond számukra, a céljuk továbbra is, hogy segítsenek. Illyés Gáborral beszélgettünk.
– Az elmúlt évben nyolcvanezer adag ételt osztottunk ki, ebből mintegy 35 ezret városunkban, a többit vidéken. Új helyszínünk volt például Mezőkovácsháza és Mezőhegyes, az idén szeretnénk eljutni Szentesre, Csongrádra – kezdte az értékelést az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület elnöke.

Meleg étellel a nehéz helyzetben élőkért (archív fotó)
Meleg étellel a nehéz helyzetben élőkért (archív fotó)

A lelkes csapat az elmúlt bő 13 évben mintegy 850 ezer adag ételt főzött a támogatók segítségével. Úgy vélik, egyre nyitottabbak az emberek.
– Jövőre lesz az ételosztás 15 éves, elérjük addigra az egymillió kiosztott adagot. Mindez nem valósulhatna meg a támogatók nélkül, csak a tavalyi esztendőben 150 magánszemély, cég állt mellénk. Köszönetet kell mondanunk a vidéki önkormányzatok mellett Orosháza Város Önkormányzatának, mely azon is fáradozik, hogy az egyesület kapjon egy önálló helyet. Abban biztos vagyok, tovább kell folytatni a munkát. Sokat dolgozunk, ami nagyon megterhelő, de megéri. Amikor odajön egy kisgyermek, megfogja a kezem, és azt mondja, köszönöm, csodálatos érzés – tette hozzá Illyés Gábor.

A tervek már 2014-re is megvannak. Az ételosztások mellett egy gyűjtőhelyet is elindítanak februártól. Az evangélikus egyház segítségével a Meszes kisközben működik majd a hozom-viszem program, melyben az élelmiszerek mellett ruházat és műszaki cikkek is helyet kapnának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.