- hirdetés -

Pluszforrást kaptak a kórházak és a szakrendelők az év utolsó napjaiban, kasszasöprés címén 3,2 milliárdot osztott szét a kormány, melyből 14 millió jutott az orosházi kórháznak is.

– A járóbeteg-szakellátás degresszió korrekciójára és az onkológiai kezelési eljárásában 2013-ban végzett CT és MRI vizsgálatok finanszírozási korrekciójára összesen 13 millió 918 ezer forintot kaptunk az egészségbiztosítási pénztártól. Terveink szerint ezt az összeget fennálló kintlévőségeink csökkentésére fordítjuk – tudtuk meg dr. Duray Gergő főigazgatótól. – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy romoljon a betegellátás színvonala, mindent megteszünk annak érdekében, hogy betegeink elégedetten hagyják el intézményünket – emelte ki dr. Duray.

(archív fotó: Rajki Judit)
Vizsgálatok finanszírozási korrekciójára is kapott pénzt az orosházi kórház (archív fotó: Rajki Judit)

A főigazgató a kórház tavalyi évi mérlegére is kitért. – Tavaly év végén fellélegezhetett a kórház, 600 millió forint konszolidációs támogatást kaptunk adósságaink törlesztésére. December 31-re sikerült a konszolidációs támogatás megjelenésekor éven túlinak minősülő tartozásainkat kifizetni, valamint a betegellátás biztosításához létfontosságú beszállítóink felé fennálló tartozásainkat jelentősen csökkenteni. A kórház tavaly év végi mérlege jól alakult, az utóbbi hónapokban javultak a kórház teljesítmény-mutatói, amelyek finanszírozási többletbevételt eredményeztek – sorolta a főigazgató, hozzátéve a javuló teljesítményeknek köszönhetően emelkedett a teljesítmény volumen-korlát (havi átlag 10 súlyszám értékkel, 1 súlyszám=150 ezer forint), ez azt jelenti, 2014-ben több forráshoz jut a kórház.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.