- hirdetés -

Egy autó ütközött a lovaskocsinak, amitől a megvadult lovak az árokba vágtattak. A sofőr és a hajtó is megsérült, az egyik lovat a tűzoltók szabadították ki, mert beszorult a kocsi alá. 

Kedden kora este történt a baleset. Információink szerint a Kaszaperi úton Orosháza felé haladó lovaskocsiba egy személyautó sofőrje eddig ismeretlen okból hátulról belehajtott. Az esti órákban sűrű köd volt, a látótávolság erősen lecsökkent.

Úgy tudjuk, hogy az ütközéstől a hajtó leesett a kocsiról, a lovak pedig megvadultak és elszabadultak, majd a kereszteződésben egyenesen az árokba rohantak.

A orosházi mentősök a hajtót és a személyautó sofőrjét a helyszínen ellátták és további kivizsgálásra a kórházba szállították. A kórház ápolási igazgatója nem sokkal 20 óra előtt érdeklődésünkre elmondta, hogy mindkét sérült ápolás után elhagyhatta a kórházat.

A tűzoltók a lovaskocsit húzzák ki, hogy kimentsék az alá szorult lovat (Fotó: Melega Krisztián)
A tűzoltók a lovaskocsit húzzák ki, hogy kimentsék az alá szorult lovat (Fotó: Melega Krisztián)

A mentősök és a tűzoltók ideiglenesen egy helyen, a tűzoltólaktanyában állomásoznak, így a riasztáshoz egyszerre is vonultak ki.

A helyszínre kiérkező orosházi tűzoltóknak megfeszített munkával sikerült az egyik lovat kiszabadítani és a lovaskocsit az útra húzni. A balesetben a lovak megsérültek. A katasztrófavédelem megyei igazgatóságának műveletirányítási központja a helyszínre kérte a Körös Mentőcsoport egészségügyi részlegének egyik állatorvosát, aki megvizsgálta és ellátta az állatokat. Elsődleges véleménye szerint nem történt komoly bajuk.

A helyszínen forgatott videós anyag

A kaszaperi úton a lovaskocsitól 200-300 méterre áll a személyautó, amelynek eleje erősen megrongálódott.

A rendőrök helyszínelnek, de fél 6 körül félpályán megindult a forgalom. Az Orosházi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.