Idei utolsó fotóválogatásunkban azt mutatjuk meg (a teljesség igénye nélkül), mi minden történt a városban 2013-ban. Íme.

- hirdetés -

 

Egy kislány nézi a rajzokat, amiket társai készítettek a rendőrök felhívására. Közlekedésbiztonság volt a téma. (Fotó: Vági Kata)
Egy kislány nézi a rajzokat, amiket társai készítettek a rendőrök felhívására. A téma a közlekedésbiztonság volt, a cél pedig a kevesebb baleset (Fotó: Vági Kata)

 

Az orosházi Gálné Csizmadia Anikó türelmesen készíti a hímes tojásokat. Többféle technikával dolgozik, elsősorban erdélyi mintákkal írott tojásokat készít. (Fotó: Vági Kata)
Gálné Csizmadia Anikó keze alól gyönyörű hímes tojások kerülnek ki minden húsvétra, elsősorban erdélyi mintákkal írott tojásokat készít (Fotó: Vági Kata)

 

Hóban, fagyban, esőben, szélben kezdte meg a 2013-as Rallycross évadot Kárai Tamás. Máriapócson 2 lett Skoda Fabia autójával. (Fotó: Kovács Zoltán)
Máriapócson kezdte a 2013-as Rallycross évadot Kárai Tamás, őszre Európa-bajnok lett, a touring cars kategória legjobbja a kontinensen (Fotó: Kovács Zoltán)

 

Megérkezett a tavasz Orosházára, éled a belváros is. (Olvasói fotó: Simai Márton)
Megérkezett a tavasz Orosházára, éled a belváros is, olvasónk Simai Márton a Kossuth utcát és a művelődési házat örökítette meg (Fotó: Simai Márton)

 

A hóolvadás és a sok csapadék egyre több helyen okoz belvizet. Az OrosFarm Zrt. 2600 hektáron gazdálkodik, jelenleg 80-100 hektár áll víz alatt. (Fotó: Rosta Tibor)
A hóolvadás és a sok csapadék Orosházán is gondot okozott tavasszal, fotónk az OrosFarm Zrt. vízzel elöntött földjén készült (Fotó: Rosta Tibor)

 

A munka ünnepét sokan a gyopárosi parkfüdőben töltötték (Fotó: Rajki Judit)
Május elsején megnyitott a gyopárosi parkfürdő, a munka ünnepét sokan töltötték a strandon (Fotó: Rajki Judit)

 

Autókba, háztartási gépekbe készülnek a tengelyek a Dohertynél. Új csaarnokkal bővült a telephely. (Fotó: Rosta Tibor)
Készülnek a tengelyek a Dohertynél. Áprilisban új csarnokkal bővült a telephely egy 300 millió forintos fejlesztés keretében (Fotó: Rosta Tibor)

 

Az Extrém park hivatalos megnyitója után már tesztelhették is a hozzáértők az elemeket (Fotó: Rajki Judit)
Májusban átadták az Extrém parkot, 31 millió, javarészt pályázati forintból készült el a beruházás az extrém sport kedvelőinek nagy örömére (Fotó: Rajki Judit)

 

17 év orosházi "szolgálat" után visszavonult a kézis ikon, Szikora Attila, az Orosházi FKSE NB I-es kézicsapatának kapusa (Fotó: Rajki Judit)
17 év orosházi „szolgálat” után visszavonult a kézis ikon, Szikora Attila, az Orosházi FKSE NB I-es kézicsapatának kapusa (Fotó: Rajki Judit)

 

Füzesi Ferenc négy és fél év edzősködés után köszönt el Rajki István klubelnöktől és az orosházi férfi kézilabdásoktól (Fotó: Rajki Judit)
Füzesi Ferenc négy és fél év edzősködés után köszönt el Rajki István klubelnöktől és az orosházi férfi kézilabdásoktól tavasszal (Fotó: Rajki Judit)

 

Göndös Gábor és Roszik Bence már bajnokként játszotta utolsó meccsét az NB/II-ben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Göndös Gábor és Roszik Bence utolsó meccsükön az NB/II-ben, áprilisban bejutottak az NB/I-be az Eötvös DPSE versenyzői  (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

 

Együtt könnyebb. Csatornaépítők dolgoznak a Csorvási úton (Fotó: Rajki Judit)
Az évet a csatornázási munkálatok nagyban meghatározták, a városban 6,6 milliárd forintból készül a rendszer, 2014 már a befejezés éve lesz (Fotó: Rajki Judit)

 

Orosházi tűzoltók Bátán, a 2,5 km hosszú védvonal erősítése volt a feladatuk
Júniusban árvízzel küzdött hazánk is, a dunai védvonalakon Békés megyeiek, ezen belül orosháziak is helyt álltak, képünk az orosházi tűzoltókról a Tolna megyei Bátán készült (Fotó: Melega Krisztián)

 

Az Árpád-kori csontok jelentős része épségben megmaradt, felbecsülhetetlen információkkal szolgál vizsgálatuk a régészeknek
Árpád-kori sírok a Szentesi úti homokbányánál, a jelentős leletegyüttes feltárásban önkéntesek is segítettek az orosházi múzeumnak (Fotó: Rosta Tibor)

 

Neki is készült a főtér - sok kisgyerekes szülő választotta programként július 22-én a megnyitóünnepséget (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Július 22-én átadták Orosháza új főterét, a beruházás 2009-ben még csak terv volt, 1 milliárd forintból valósult meg (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

 

Az első sör – a színpadon a Hooligans (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Fesztiválozók Gyopárosfürdőn, számos nyári programot kínált a fürdő nyáron, fotónk a Hooligans koncertjén készült (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

 

Gyopárosfürdő a magasból
Gyopárosfürdő a magasból. Hőlégballonnal szálltunk Orosháza fölé, hogy megmutassuk, magasból is szép a város (Fotó: Rajki Judit)

 

A régi telepek rekultiválása a cél (archív fotó: Rosta Tibor)
Gólya a szeméttelep fölött. A régi telepek rekultiválása, és a szelektív hulladékgyűjtés erősítése cél 2014-ben Orosházán is (archív fotó: Rosta Tibor)

 

(Fotó: Rajki Judit)
A Zöldfa utcai Kisharang Bölcsődét 150 millió forintból korszerűsítették, és egy új csoportszoba is készült (Fotó: Rajki Judit)

 

Így örül a győztes - sör is járt a kötelhúzó bajnokoknak, a címvédő tűzoltóknak (Fotó: Püspöki Zsolt)
Így örül a győztes – megvédték címüket a tűzoltók az Oros-haza Baráti Kör szervezte Kötélhúzók Éjszakáján. Vajon sikerül jövőre a bravúr? (Fotó: Püspöki Zsolt)

 

(Fotó: Melega Krisztián)
Két gyerek és egy bilincs a Kéklámpások napján, melyen tűzoltókkal, mentősökkel, rendőrökkel találkozhattak a civilek (Fotó: Melega Krisztián)

 

A szabvány pálya megfelel a FIFA licencnek, 107 méter hosszú, 64 méter széles és a harmadik generációs műfűvel telepítették be
Új műfüves pályával gyarapodott az OMTK-ULE szeptemberben. A pálya 107 méter hosszú, 64 méter széles és szeretik a gyerekek (Fotók: Rajki Judit)

 

k
Gyakorlatozik a Dél-Békés Mentőcsoport. Az augusztusban alakult önkéntes szervezet ősszel megszerezte a minősítést, baj esetén a hivatásos erők mellett ők is bevethetők (Fotó: Melega Krisztián)

 

Advent négy vasárnapján sokan ünnepeltek Orosháza főterén (Fotó: Rajki Judit)
A város koszorúja. Advent négy vasárnapján, a gyertyagyújtások alkalmával sokan ünnepeltek Orosháza új főterén (Fotó: Rajki Judit)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.