- hirdetés -

A Dél-Békés Mentőcsoport egyik tagja Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó. De hogyan került Dél-Békésbe?

Növényi Norbert sok mindent csinált már életében. 1980-ban Moszkvában birkózó olimpiai bajnok lett, de volt Kick-box világ- és Európa bajnok és színészként, filmesként is sokat láthattuk már. A csupaszív és kiváló kedélyű sportolóval idén októberben, a Dél-Békés Mentőcsoport minősítő gyakorlatán találkoztunk. De hogyan kerül egy fővárosi ember Dél-Békésbe?

Növényi Norbert mondta a mentőcsoport esküszövegét (Fotó: Gábriel János)
Növényi Norbert mondta a mentőcsoport esküszövegét (Fotó: Gábriel János)

– Néhány hónapja egy eseményen találkoztam Simonka György országgyűlési képviselő barátommal, ahol annyira lelkesen beszélt a mentőcsoportról, hogy azt gondoltam, érdemes megnézem, mit is csinálnak ők pontosan. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult, ennyire nagy pontosságot és alázatot követel a tagoktól. Megtetszett, hogy az ország ezen vidékén ennyire önzetlenek az emberek, így beléptem közéjük a mentőcsoportba – mondja a kezdetekről Növényi Norbert. A minősítő gyakorlatból ő is kivette a részét, ha kellett falat bontott vagy éppen sérültet mentett.

– Itt nem számít, hogy valaki orvos, polgármester, képviselő, kőműves vagy lóápoló. Egységesen, összehangoltan mindenki teszi a dolgát. Mindezt önkéntesen, a szabadidőt feláldozva azért, hogy ha egyszer éles helyzetbe kerülünk, akkor tudjunk segíteni az embereken – fogalmaz a híres sportoló, aki kiemeli, hogy nagyon közel áll hozzá a hasonló, cselekvő szemlélet. – Dunakeszin lakom, így az idei nagy árvíznél én is pakoltam a zsákokat. Szerintem az a normális, hogy ahol szükség van ránk, segítsünk a másikon, hiszen soha nem tudjuk, mikor kerülünk mi magunk is bajba. Ha a Dél-Békés Mentőcsoportot riasztják, rám is számíthatnak, azonnal jövök, hiszen erre esküdtem fel másik 100 társammal együtt.

A mentőcsoport rendszerbeállító– és minősítő gyakorlatán mi is forgattunk.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.