- hirdetés -

Így került a Pukánszki családhoz Csendes és Beni az orosházi kutyamenhelyről, majd jött Nelli. Azt mondják, csak örömük van a kutyusokban, rengeteg szeretetet kapnak tőlük.

Igazi házőrzők fogadtak a Zöldfa utcai családi háznál, Csendes, Beni és Nelli is hangosan jelezte a gazdáknak, érkezett egy látogató. Később persze már volt ugrálás, simogatás, egy-két kutyalábnyom a cipőn, nadrágon, és az első percektől érezhető volt egy igazán fontos dolog: az állatszeretet. A Pukánszki családnál a három kutya családtag, erről árulkodnak a végignézett családi albumok is: születésnap, hétvégi kikapcsolódás, ünnepek – a fotókon Csendessel, Benivel és Nellivel.

Családtag a három kutya, jó helyre kerültek a menhelyről (Fotó: család)
Családtag a három kutya, jó helyre kerültek a menhelyről (Fotó: család)

– Volt egy beagle kutyusunk, de sokat csavargott, és egyszer aztán vissza sem jött hozzánk. Fél évet vártunk rá, majd elhatároztuk, kimegyünk a Szikhát menhelyre, és örökbe fogadunk egy otthontalan ebet. Csendes volt az, aki az első perctől nem mozdult mellőlünk, lefeküdt a lábunk elé, majd érkezett Beni, akinek szintén nem lehetett ellenállni. Összenéztünk a párommal és azt mondtuk, jó, akkor legyen kettő. Így kerültek hozzánk a menhelyről – idézte fel az első találkozást a családfő.

A két kutya nagyon jól kijön egymással a kezdetektől, és gyorsan megszokták az új otthont. A családban egy fiúgyermek van, rengeteget játszanak együtt. Most már négyesben, hiszen befogadták Nellit is az utcáról. Az ajtójukban üldögélt napokig, majd beengedték. Természetesen, azóta is itt él velük. Azt mondják, imádják mindhárom kutyát, rengeteg szeretetet adnak, csak örömük van bennük.

Bár több kutyus befogadását egyelőre nem tervezik, egyben biztosak: jó döntés volt kimenni a menhelyre, és rátalálni a kedvencekre.

Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület által működtetett Szikhát menhelyen most is sok kutya vár szerető gazdira. Az egyesület weblapján és a 06-70-619-23-07-es telefonszámon érdeklődhettek a gazdira váró kutyákról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.