- hirdetés -

Illyés Gábor és csapata 1400 adag étellel várta a nehéz helyzetben élőket vasárnap a Piactéren.

Az év egyik legfontosabb ételosztása – a szervezők hosszú ideje hangsúlyozzák ezt a Mindenki karácsonya program kapcsán. Idén sem volt másképp, és ezúttal sem maradt el a segítség: az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület – támogatóik hozzájárulásával – nem csupán meleg étellel, hanem édességgel, pizzával, ruha- és cipőosztással is várta a rászorulókat december 22-én, 13 órától az orosházi Piactéren.

– A 13. karácsonyunk ez, jó érzés, hogy támogatóink, barátaink közreműködésével ismét tudunk segíteni. Összesen 1400 adag étellel készültünk a mai napra, van többek közt babgulyás, húsos káposzta, halászlé, orjaleves, és idén még vegetáriánus zöldségleves is készült. A gyerekeknek pizzával és szaloncukorral kedveskedünk – mondta el az OrosCafénak Illyés Gábor.

Sok rászorulónak jutott meleg étel (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Sok rászorulónak jutott meleg étel (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Megtudtuk, az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület decemberben 16 ezer, 2013-ban pedig több mint 80 ezer adag ételt főzött a rászorulóknak. A most vasárnapi ételt, annak készítőit és elfogyasztóit Laczki János evangélikus lelkész áldotta meg, majd kezdetét vette az ételosztás, mely ezúttal is több száz embernek tette szebbé a karácsonyi ünnepeket.

Illyés Gábor és csapata legközelebb december 28-án, Dombiratoson tart ételosztást, a december 29-i helyszín pedig Nagyszénás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.