- hirdetés -

Az orosházi betegellátás stabilitása a cél. Lassan megközelíti az egymilliárdos összeget az Orosházi Kórháznak idén plusz állami forrásként juttatott támogatás.

Előbb a beruházás befejezéséhez kaptak segítséget, november végén pedig 600 millió forint érkezett az egészségügyi intézmény számlájára, hogy rendezni tudja sürgető számlatartozásainak jelentős részét.

– Hatékony érdekérvényesítés nélkül nem kaptunk volna ekkora segítséget az állami büdzséből, a képviselőink ismét eredményesen tárgyaltak az érdekékünkben. Amikor értesültünk a konszolidációs támogatás összegéről, kifizetési csomagokat állítottunk össze, hogy az éven túli tartozásaink jó részét rendezni tudjuk. A kifizetéseknél a biztonságos betegellátáshoz nélkülözhetetlen beszállítók élveztek előnyt, majd az egészségügyi szolgáltatók, a szakmai anyagok, gyógyszerek, vegyszerek beszállítói következtek. Saját erőből nem lett volna módunk rendezni a beragadt számlatartozásokat, így azonban a 30 napon túli adósságaink mintegy 70 százalékát kiutaltuk – összegezte a konszolidációs támogatás lényegét dr. Duray Gergő kórházi főigazgató.

Az intézményvezetőtől megtudtuk, a menedzsment célja, hogy kórház javuló gazdálkodási pályára álljon, s ne halmozódjon fel újra olyan mértékű tartozás, mint az előző vezetés idején.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.